Laptop 7/24 açık kalırsa sorun olur mu?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 8700G | Radeon 780M | 32 GB DDR5 | Kioxia Exceria Plus G3 |
Arkadaşlar elimde eski bir laptop var. Modeli Toshiba l40. işlemcisi Intel T2330, RAM 2 GB. Bu laptopa yeni bir batarya ve SSD alacağım. Orijinal işletim sistemi XP ancak ben Linux Lite yükleyeceğim. Bu laptopta basit bir kod çalışacak. Karşı siteye saniyede bir kez 4-5 KB'lık veri yollayacak ve karşı siteden saniyede bir 4-5 KB'lık cevap alacak. Hava durumu bilgileri. Bu yüzden 7/24 çalışması gerekecek. Yeni bataryayla birlikte bir adette UPS alacağım hem modemi hem laptopu bağlamak için, elektrik kesintisi olursa bağlantı kesilmesin diye. Bu laptop ekran kapalı şekilde 7/24 çalışırsa bir sorun olur mu? Bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa hiç masraf yapmaya değmez mi?

Arkadaşlar elimde eski bir laptop var. Modeli Toshiba l40. işlemcisi Intel T2330, RAM 2 GB. Bu laptopa yeni bir batarya ve SSD alacağım. Orijinal işletim sistemi XP ancak ben Linux Lite yükleyeceğim. Bu laptopta basit bir kod çalışacak. Karşı siteye saniyede bir kez 4-5 KB'lık veri yollayacak ve karşı siteden saniyede bir 4-5 KB'lık cevap alacak. Hava durumu bilgileri. Bu yüzden 7/24 çalışması gerekecek. Yeni bataryayla birlikte bir adette UPS alacağım hem modemi hem laptopu bağlamak için, elektrik kesintisi olursa bağlantı kesilmesin diye. Bu laptop ekran kapalı şekilde 7/24 çalışırsa bir sorun olur mu? Bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa hiç masraf yapmaya değmez mi?

Çalışır. Isınma problemi olmazsa tabii ki de.

7/24 çalışması SSD ve diğer özellikler için sıkıntı çıkarmaz lakin PC'yi bağladığınız elektrik hattı dalgalı ise sürekli dalgalı çekilde enerji çekerse o zaman sıkıntı çıkarabilir anakartta.

Arada bir kapattığın sürece sıkıntı olmaz, haftalarca açık kalmasın.
Hiç kapanmayacak hocam 7/24 açık kalacak, işlemci kullanımı çok düşük seviyede kalacak basit bir bot çalışacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı