Laptop %99 şarjda kalıyor

hberkey

Decapat
Daha fazla  
Laptopum daha yeni 2 hafta oldu alalı. Bugün bir şey fark ettim: Şarj 99'da kalıyor, prizde iken 100 olmuyor. Normal mi? Bilgisi olan var mı?

IMG_20201105_014129.jpg

Batarya şarj dolduğu anda direk kesiyor. Sürekli prizde bağlıyken batarya üzerinden kullanıp doldur boşalt şeklinde zarar görememesi için. Durum normal benim eski laptopumdada aynı durum vardı.

Normal, pili %100 dolumda kullanmak zararlı olduğu için firmalar artık böyle bir önlem alıyor. Hatta bazı markalarda bu ayarı kendin yapabiliyorsun.

Laptopu Full şarj da kullandıysan bataryanın sağlığı düşmüş olabilir.
Hayır, sebebi bu olamaz. Pil sağlığı düşse dahi %100 olabilir. Sadece mAh cinsinden düşer onu da değerlere bakmazsan fark edemezsin.

Bu bir sorun değil. Batarya'yı korumak için belirli bir yerden sonra doldurmayı kesiyor. Güncel çoğu Dizüstü bilgisayarda böyle bir yöntem var. Size özel bir şey değil yani.
Bu arada ekran görüntüsü almak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Normal, pili %100 dolumda kullanmak zararlı olduğu için firmalar artık böyle bir önlem alıyor. Hatta bazı markalarda bu ayarı kendin yapabiliyorsun.

Hayır, sebebi bu olamaz. Pil sağlığı düşse dahi %100 olabilir. Sadece mAh cinsinden düşer onu da değerlere bakmazsan fark edemezsin.
Bir sıkıntı yok o zaman öyle mi bu arada laptop 2020 model

Yanlış bilgi
Evde hep şarjda kullanın diye öneriyorlardi ama ne yapmamı önerirsiniz?

En sağlıklı batarya kullanımı doldur boşalt şeklindedir. Bataryanızın uzun ömürlü olmadını istiyorsanız. 100 olduğunda şarjdan çıkarıp kullanım. Şarjı azaldığında tekrar şarja takın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir sorun değil. Batarya'yı korumak için belirli bir yerden sonra doldurmayı kesiyor.
Bu arada ekran görüntüsü almak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim o zaman rahatladım
En sağlıklı batarya kullanımı doldur boşalt şeklindedir. Bataryanızın uzun ömürlü olmadını istiyorsanız. 100 olduğunda şarjdan çıkarıp kullanım. Şarjı azaldığında tekrar şarja takın.
Bilgisayarda geçirdiğim zamanda yüzde 30 unda ders çalışıp kod yazıyorum yüzde 70 de oyun oynuyorum performans için prizde kullanıyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı