Laptopum daha yeni 2 hafta oldu alalı. Bugün bir şey fark ettim: Şarj 99'da kalıyor, prizde iken 100 olmuyor. Normal mi? Bilgisi olan var mı?
Eki Görüntüle 726661
Laptopu Full şarj da kullandıysan bataryanın sağlığı düşmüş olabilir.
Hayır, sebebi bu olamaz. Pil sağlığı düşse dahi %100 olabilir. Sadece mAh cinsinden düşer onu da değerlere bakmazsan fark edemezsin.Laptopu Full şarj da kullandıysan bataryanın sağlığı düşmüş olabilir.
www.technopat.net
Bir sıkıntı yok o zaman öyle mi bu arada laptop 2020 modelNormal, pili %100 dolumda kullanmak zararlı olduğu için firmalar artık böyle bir önlem alıyor. Hatta bazı markalarda bu ayarı kendin yapabiliyorsun.
Hayır, sebebi bu olamaz. Pil sağlığı düşse dahi %100 olabilir. Sadece mAh cinsinden düşer onu da değerlere bakmazsan fark edemezsin.
Evde hep şarjda kullanın diye öneriyorlardi ama ne yapmamı önerirsiniz?
Teşekkür ederim o zaman rahatladımBu bir sorun değil. Batarya'yı korumak için belirli bir yerden sonra doldurmayı kesiyor.
Bu arada ekran görüntüsü almak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.
![]()
Windows 10'da Ekran Görüntüsü Alma
Bu makalemizde Windows 10 ile ekran görüntüsü alma ve düzenleme aracına göz atıyoruz. Her bilgisayar kullanıcısı mutlaka ekran görüntüsü almaya ihtiyaçwww.technopat.net
LightShot for Windows
Basit arayüzü ile hızlı bir şekilde ekran görüntüsü almaya ve düzenlemeye yarayan araç. Aynı zamanda ekran görüntüsü alındığı sırada görsel, web sitesine de hızlı bir şekilde yüklenebiliyor.www.technopat.net
Bilgisayarda geçirdiğim zamanda yüzde 30 unda ders çalışıp kod yazıyorum yüzde 70 de oyun oynuyorum performans için prizde kullanıyorumEn sağlıklı batarya kullanımı doldur boşalt şeklindedir. Bataryanızın uzun ömürlü olmadını istiyorsanız. 100 olduğunda şarjdan çıkarıp kullanım. Şarjı azaldığında tekrar şarja takın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.