Mavi ekran alıyorum diyorsunuz belki dump dosyaları oluşturmuştur. Ayrıca soğutucuyu çıkardığınızı söylemişsiniz soğutucunun işlemciye temas ettiğini kontrol edin, bellekleri tek tek takıp kullanmayı denediniz mi?
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
Format esnasında mavi ekran aldım. Henüz windows kurulmadan. Şu an için mavi ekran yok belli bir süre sonra 5-10 dk gibi donup kalıyor ekran bir şey yapamıyorum. Ramleri her birini tek olmak üzere iki slotta da denedim sonuç değişmedi yine donuyor. Fakat şöyle bir istisna mı bilemiyorum zaten Windows 10 vardı laptopta Windows 7'den ücretsiz yükseltmiştim. İlk formatı da haliyle Windows 10 olarak denedim o sırada mavi ekranları aldım. Kendi kurtarma cdsi ile Windows 7 kurarken almadım. Windows 10 kurmaya çalışırken ramleri yine teker teker iki slotta denedim 2gb olan tek başına ve çift halde mavi ekran veriyor, 1gb olan mavi ekran vermiyor fakat donup kalıyor. Bunun sizce sebebi nedir MemTest'in yanılma ihtimali var mıdır ? Ve bu sorunun güvenli modda yaşanmamasının sebebi ne olabilir ?
Şu an Windows 7 kurulu