Eyoman Decapat Katılım 9 Mayıs 2023 Mesajlar 55 Daha fazla Sistem Özellikleri Lenovo G560 8GB RAM 250 GB SSD 64 Bit Cinsiyet Erkek Meslek Lise 21 Ağustos 2023 #1 Laptopumu normal bir şekilde açıyordum, Power tuşuna bastım be daha enter basamadan bir anda yüksek bir sesle bip bip diye ötmeye başladı. Bunu nasıl çözebilirim acaba?
Laptopumu normal bir şekilde açıyordum, Power tuşuna bastım be daha enter basamadan bir anda yüksek bir sesle bip bip diye ötmeye başladı. Bunu nasıl çözebilirim acaba?
as_not_found Kilopat Katılım 22 Şubat 2021 Mesajlar 2.060 Çözümler 28 Daha fazla Sistem Özellikleri Asus Tuf A15 FA507NV:Ryzen 7 7735hs-RTX4060 Mobile GPU-DDR5 Sk Hynix 4800 Mhz 2x8 Ram- 512GB Micron nvme SSD Cinsiyet Erkek 21 Ağustos 2023 #2 Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları : Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası Artı 0 Eksi
Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları : Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch) 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata 4 Kısa bip = Timer hatası 5 Kısa bip = İşlemci hatası 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası 7 Kısa bip = İşlemci hatası 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası 9 Kısa bip = Bios Rom hatası 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
Quantum9 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 10 Kasım 2020 Mesajlar 6.990 Makaleler 9 Çözümler 22 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 21 Ağustos 2023 #3 Bipleme sesinin kaç adet olduğu vs bize hangi parçadan kaynaklı olduğunu gösterir. Kaç bip yapıyor? (uzun kısa vs sonra soracağım) Artı 0 Eksi
Bipleme sesinin kaç adet olduğu vs bize hangi parçadan kaynaklı olduğunu gösterir. Kaç bip yapıyor? (uzun kısa vs sonra soracağım)
KS KS Eyoman Decapat Katılım 9 Mayıs 2023 Mesajlar 55 Daha fazla Sistem Özellikleri Lenovo G560 8GB RAM 250 GB SSD 64 Bit Cinsiyet Erkek Meslek Lise 21 Ağustos 2023 #4 şimdi bilgisayarı yeniden açtım bip sesine bakmak için, kendiliğinden kesilmiş yine de sağolun Artı 0 Eksi
Quantum9 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 10 Kasım 2020 Mesajlar 6.990 Makaleler 9 Çözümler 22 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 21 Ağustos 2023 #5 Eyoman dedi: şimdi bilgisayarı yeniden açtım bip sesine bakmak için, kendiliğinden kesilmiş yine de sağolun Genişletmek için tıkla... Bir daha ses çıkarırsa dikkatli şekilde dinleyin. Artı 0 Eksi
Eyoman dedi: şimdi bilgisayarı yeniden açtım bip sesine bakmak için, kendiliğinden kesilmiş yine de sağolun Genişletmek için tıkla... Bir daha ses çıkarırsa dikkatli şekilde dinleyin.
KS KS Eyoman Decapat Katılım 9 Mayıs 2023 Mesajlar 55 Daha fazla Sistem Özellikleri Lenovo G560 8GB RAM 250 GB SSD 64 Bit Cinsiyet Erkek Meslek Lise 21 Ağustos 2023 #6 Quantum9 dedi: Bir daha ses çıkarırsa dikkatli şekilde dinleyin. Genişletmek için tıkla... Zaten bir 10 saniye boyunca yüksek sesle öttü. Hemen kapattım bilgisayarı komşular falan rahatsız olur diye. Artı 0 Eksi
Quantum9 dedi: Bir daha ses çıkarırsa dikkatli şekilde dinleyin. Genişletmek için tıkla... Zaten bir 10 saniye boyunca yüksek sesle öttü. Hemen kapattım bilgisayarı komşular falan rahatsız olur diye.