Merhaba gençler sormak istediğim bir konu var. Laptoplarda açılış hızlarını ne belirler?
Şu an kullandığım 15 yıllık bir laptop var Windows 10 kurulu ve 14 saniye gibi bir sürede açılıyor.
Bu süreyi yeni laptoplarda bile alamıyorsunuz. Ayrıca hard disk kullanıyorum. Laptop 2.5 yıl açık kalma süresine sahip.
Intel Pentium P6200 bir işlemci Intel HD Graphics bir ekran kartı 4 GB RAM mevcut. Bu arada günlük işlemlerde bile kasma olmuyor Chrome vb uygulamalar laptop açıldığı anda kullanılabiliyor. MSI bir notebook sahibiyim o bile 12 saniyede açılıyor.
Bu şekilde kapatabilirsiniz. Yukarıda ki çubukta yazıyor zaten nerede olduğu. Güç seçeneklerine girip oradan düğmeler yazan kısma tıklayacaksınız. Kırmızı ile işaretlediğim seçeneği kapatacaksınız oradan.
SSD'm bu. Şu an stokta gözükmüyor hiçbir yerde, net olarak hangi model olduğunu bilmiyorum. Bilgisayarımın içini açıp baktığımda kodunu yazıp bulmuştum. A2000 mi yoksa başka bir model mi emin değilim yani.
Güncelleme: Daha detaylı araştırdığımda A1000 modeli olduğunu öğrendim. MSI Bravo 17 model bilgisayarımın stok depolama birimi olarak geldi.