Laptop açılış hızı

Kubilayy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba gençler sormak istediğim bir konu var. Laptoplarda açılış hızlarını ne belirler?
Şu an kullandığım 15 yıllık bir laptop var Windows 10 kurulu ve 14 saniye gibi bir sürede açılıyor.
Bu süreyi yeni laptoplarda bile alamıyorsunuz. Ayrıca hard disk kullanıyorum. Laptop 2.5 yıl açık kalma süresine sahip.
Intel Pentium P6200 bir işlemci Intel HD Graphics bir ekran kartı 4 GB RAM mevcut. Bu arada günlük işlemlerde bile kasma olmuyor Chrome vb uygulamalar laptop açıldığı anda kullanılabiliyor. MSI bir notebook sahibiyim o bile 12 saniyede açılıyor.

SSD sayesinde, ne kadar hızlı ise o kadar hızlı açılır. HDD'ye kurulmuş bir Windows, SSD'ye kurulmuş bir Windows'tan daha yavaş açılır.

Benim bilgisayarımın sistemi SSD'ye kurulu ve 3-5 saniye civarında açılıyor.

Bilgisayarlarda açılma süresini etkileyen en büyük etken Disk türüdür. SSD olan bir bilgisayar HDD'ye göre çok daha hızlı açılır.

Nasıl kapatılıyor acaba?
1616709008643.png

Bu şekilde kapatabilirsiniz. Yukarıda ki çubukta yazıyor zaten nerede olduğu. Güç seçeneklerine girip oradan düğmeler yazan kısma tıklayacaksınız. Kırmızı ile işaretlediğim seçeneği kapatacaksınız oradan.

SSD marka model alabilir miyim?

SSD'm bu. Şu an stokta gözükmüyor hiçbir yerde, net olarak hangi model olduğunu bilmiyorum. Bilgisayarımın içini açıp baktığımda kodunu yazıp bulmuştum. A2000 mi yoksa başka bir model mi emin değilim yani.

Güncelleme: Daha detaylı araştırdığımda A1000 modeli olduğunu öğrendim. MSI Bravo 17 model bilgisayarımın stok depolama birimi olarak geldi.

3-5 saniye nedir ya? Ben 2 dakika açılması için 1 dakika kendine gelmesi için bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı