Çözüldü Laptop açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan Kaymaz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir Acer marka laptop aldım. Bugün acaba RAM slotları tek mi çift mi bunu ileride yükseltebilir miyim diye bakmak için kapağı söktüm açtım. RAM'ı çıkarıp taktım. Ardından bilgisayarı açmak istediğimde bilgisayar açılmadı. Şarja taktığım zaman cihazdan ses geliyor ve ışık yanıyor. RAM acaba tam oturmadı mı diye tekrar açtım tekrar taktım yine düzelmedi. Ne olmuş olabilir teknik servislik bir şey mi oldu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir Acer marka laptop aldım. Bugün acaba RAM slotları tek mi çift mi bunu ileride yükseltebilir miyim diye bakmak için kapağı söktüm açtım. RAM'ı çıkarıp taktım. Ardından bilgisayarı açmak istediğimde bilgisayar açılmadı. Şarja taktığım zaman cihazdan ses geliyor ve ışık yanıyor. RAM acaba tam oturmadı mı diye tekrar açtım tekrar taktım yine düzelmedi. Ne olmuş olabilir teknik servislik bir şey mi oldu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Keşke açmadan önce konu oluştursaydın veya internet üzerinden de öğrenebilirdin satın aldığın ürünü. Görev yöneticisinde de zaten kaç yuva olduğu yazmakta. Sorununa gelecek olursak sadece RAM'leri söktüğün için sorun RAM'ler ile alakalıdır. Hiç ekran gelmiyorsa zaten sorun RAM. Eğer bir adet varsa slotları değiştirip tak iki adet varsa o zaman tek tek takıp uçlarını silgi ile temizle. Eğer halen olmuyorsa fazla kurcalama teknik servis ver bu durumda kullanıcı hatasına girecektir. Fotoğraf ekleyebilir misin ayrıca?

Keşke açmadan önce konu oluştursaydın veya internet üzerinden de öğrenebilirdin satın aldığın ürünü. Görev yöneticisinde de zaten kaç yuva olduğu yazmakta. Sorununa gelecek olursak sadece RAM'leri söktüğün için sorun RAM'ler ile alakalıdır. Hiç ekran gelmiyorsa zaten sorun RAM. Eğer bir adet varsa slotları değiştirip tak iki adet varsa o zaman tek tek takıp uçlarını silgi ile temizle. Eğer halen olmuyorsa fazla kurcalama teknik servis ver bu durumda kullanıcı hatasına girecektir. Fotoğraf ekleyebilir misin ayrıca?

Çözüm
R
Keşke açmadan önce konu oluştursaydın veya internet üzerinden de öğrenebilirdin satın aldığın ürünü. Görev yöneticisinde de zaten kaç yuva olduğu yazmakta. Sorununa gelecek olursak sadece RAM'leri söktüğün için sorun RAM'ler ile alakalıdır. Hiç ekran gelmiyorsa zaten sorun RAM. Eğer bir adet varsa slotları değiştirip tak iki adet varsa o zaman tek tek takıp uçlarını silgi ile temizle. Eğer halen olmuyorsa fazla kurcalama teknik servis ver bu durumda kullanıcı hatasına girecektir. Fotoğraf ekleyebilir misin ayrıca

Tam oturmamış olabilir RAM açıp tekrar oturtmayı dene.

Garantisi devam ediyorsa servise götürebilirsin yukarıdaki arkadaşın dediklerini yaptıktan sonra.
Dediğiniz gibi RAM'ı diğer slota taktım ve sorun düzeldi bilgisayar açıldı. Teşekkür ederim iyi forumlar.

Rica ederim. Ancak o slot sorunlu görünüyor. Açılması güzel haber fakat garantiye vermen gerekmekte ileride kullanman gerekebilir.
İlerde RAM eklemeyi düşünüyordum ama o slotu da kullanacağım için bilgisayar yine hata mı verir? Slottaki sorun benim RAM ı çıkar tak yapmamla mı meydana gelmiştir fikrini merak ettim.

Rica ederim. Ancak o slot sorunlu görünüyor. Açılması güzel haber fakat garantiye vermen gerekmekte ileride kullanman gerekebilir.
Vallahi öyle üstat bilgisayar açılınca derin bir oh çektim.

Son düzenleme:
İleride RAM eklemeyi düşünüyordum ama o slotu da kullanacağım için bilgisayar yine hata mı verir? Slottaki sorun benim RAM'ı çıkar tak yapmamla mı meydana gelmiştir fikrini merak ettim.

Vallahi öyle üstat bilgisayar açılınca derin bir oh çektim.

Slotta sorun olabilir. O yüzden de açılmadı bilgisayar. İleride de o slot sana lazım olacağı için lazım olmayan bir şey yok zaten sistemde her türlü bozuk olanın değişmesi veya tamir olması gerekiyor. Satıcı firma ile görüşmen lazım bu durumu. RAM'ı çıkar yapman genelde slot kolay kolay bozulmaz. Daha çok RAM bozuluyor hassas olduğu için. Zaten o durumda kullanıcı hatası olup olmadığı belli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı