Laptop adaptör bağlı şarjı azalıyor

Bedy

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda yüksek seviyeli oyunlar oynuyorum. Bu oyunları oynarken şarjda olmasına rağmen batarya seviyesi azalıyor bu normal mi değil mi anlayamadım. Batarya da mı yoksa adaptörde mi bir sorun var çözemedim. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Bilgisayarımda yüksek seviyeli oyunlar oynuyorum. Bu oyunları oynarken şarjda olmasına rağmen batarya seviyesi azalıyor bu normal mi değil mi anlayamadım. Batarya da mı yoksa adaptörde mi bir sorun var çözemedim. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Aynı problemi Monster Tulpar t7'de yaşıyorum fakat laptop daha yeni bataryaya zarar verecek kadar kullanmadım.

Şarjda kullanmak (neredeyse) tüm cihazların bataryasına önemli ölçüde hasar verir siz şarjda aşırı yüklenmişsiniz. Batarya ölmüş.
Evet genelde öyle biliniyor doğruluk payıda var ama bataryanın ömrünü soyle anlatayım örnegin 500 defa tam sarj edince o batarya ölüyor o yüzden şarjda kullanmak o kadar kötü drgil aksine şarjı 0 a indirmediği icinde faydalı ama aşıri kullanım sonucu günümüz teknolojisi her ne kadar buna dirençli olsada bi yerden sonra dayanamıyor ve ölebiliyor ama hemen bozulmaz bayaa bi kullanman lazım cok eski degilse laptopun.
Bence ikisindede büyük ihtimalle sorun yok yüksek seviyeli oyunlar sarji baya zorlar ve adaptorde hem bu gücü karşilayip hemde sarj etmesi zor geldiginden şarj seviyesi düşüyordur ama olması gerekenden daha yavaş düşüyordur bir de eğer laptop çok ısıniyorsa onunda bataryaya etkisi olabilir o yüzden çok ısınıyorsa bir soğutucu alman sadece bataryaya degil oslemci ve ekran karti gibi parçalara da iyi gelecektir.

Son düzenleme:
Adaptör yeterli güç veremiyor olabilir. Başka adaptörle deneyin.
Eğer adaptörünüzün düzgün çalıştığını düşünüyorsanız bir elektronikçiye adaptörü gösterirsiniz aletlerle adaptörden çıkan gücü ölçer. Oradan sorunu anlarsınız.

Son düzenleme:
Şarjda kullanmak (neredeyse) tüm cihazların bataryasına önemli ölçüde hasar verir siz şarjda aşırı yüklenmişsiniz. Batarya ölmüş.
Bende hep şarjda kullanıyorum oyun oynuyorum ama benim bataryam ilk günkü gibi her laptop ta var mı bilmiyorum ama pil sağlığı için şarj 60'da kesiliyor 1.5 yıl olmasına rağmen bataryam sağlam duruyor.

Aynı problemi Monster Tulpar t7'de yaşıyorum fakat laptop daha yeni bataryaya zarar verecek kadar kullanmadım.
Aynı durum bende de var ama bu olay bataryayı öldürmek değil diyorlar aksine korumak. Adaptör takılıyken şarjı dolmuyor aksine düşüyor. Ama %90 seviyesine indiğinde kendini şarj ediyor.

Bende hep şarjda kullanıyorum oyun oynuyorum ama benim bataryam ilk günkü gibi her laptop ta var mı bilmiyorum ama pil sağlığı için şarj 60'da kesiliyor 1.5 yıl olmasına rağmen bataryam sağlam duruyor.
Ben de hep şarjda kullanıyorum 3. yıl değiştirmek zorunda kaldım. Ama değişmemin asıl sebebi laptopu şarjdan çekince direkt kapanıyordu, taktığımda yeniden açılıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı