Yo hayır prizden çıkarırken fark ettim sadece soyulma ve hafiften kararma olmuştu.
Tam belli olmamış galiba görselde
İyi günler hemen konuya gireyim, adaptörün prize giren yeri kararma yapmış soyulmuş. Baktım priz de siyahlaşmış, adaptörde mi bir sorun var yoksa prizde mi? Cevaplarınızı bekliyorum.
Anladım herhangi bir yanma durumu olmaz yani iletkenlikte bir problem olur mu adaptör tarafından.Bir cihazı prize taktığınızda sürtünmeden dolayı Ark denilen şey oluyor. Bu olay bilgisayarına zarar vermez fakat priz ve bataryalarda kararma ve soyulmaya neden olur
Anladım herhangi bir yanma durumu olmaz yani iletkenlikte bir problem olur mu adaptör tarafından.
Topraklama yoksa prizde, önce adaptörü takıp sonra bilgisayara takmak gerekli ki böyle durumların bir nebze önüne geçilsin. Zamanla adaptör kablosu ve/veya prizde bozulmaya yol açabilir, kısa devre sebepli adaptörü bozabilir bu da.İyi günler hemen konuya gireyim, adaptörün prize giren yeri kararma yapmış soyulmuş. Baktım priz de siyahlaşmış, adaptörde mi bir sorun var yoksa prizde mi? Cevaplarınızı bekliyorum.
Bataryada kararma görseli paylaşır mısın?Bir cihazı prize taktığınızda sürtünmeden dolayı Ark denilen şey oluyor. Bu olay bilgisayarına zarar vermez fakat priz ve bataryalarda kararma ve soyulmaya neden olur.
Yo hayır prizden çıkarırken fark ettim sadece soyulma ve hafiften kararma olmuştu.Prize taktığınızda büyük kıvılcımlar çıkıyor mu?
Tam belli olmamış galiba görseldeTopraklama yoksa prizde, önce adaptörü takıp sonra bilgisayara takmak gerekli ki böyle durumların bir nebze önüne geçilsin. Zamanla adaptör kablosu ve/veya prizde bozulmaya yol açabilir, kısa devre sebepli adaptörü bozabilir bu da.
Bataryada kararma görseli paylaşır mısın?
Yo hayır prizden çıkarırken fark ettim sadece soyulma ve hafiften kararma olmuştu.
Tam belli olmamış galiba görselde
Vaktinizi ayırdığınız çok teşekkür ediyorum bilgiler için teşekkür ederim.Yani bunu ben ve çoğu tanıdığım yaşıyor. Böyle olmasının sebebi prizde gevşeklikten veya eski topraklama olmayan prizlerden kaynaklanıyor. Kıvılcım vs. gözle görülür şekilde yoksa bir şey olacağını sanmıyorum. Ama kıvılcım veya ses vs. çıkıyorsa bir elektrikçiye göstermeni tavsiye ederim. Bu kararmanın önüne geçmek istiyorsan bir üçlü priz kullan veya akım korumalı cihaz kullan. Bunların amaçları farklı olsa da batarya ve adaptorlerin kararmasını engelliyor. Bizzat kendim deneyimlerimden dolayı bu öneriyi yazıyorum
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.