Laptop almak pişmanlık mıdır?

Laptoplar eskisi gibi değil artık. RTX 3070 laptop, masaüstü tarafında RTX 3060 Ti'a yakın performans verebiliyor. Laptobun yarı performans gösterdiği yıllar geride kaldı.

Son çıkan işlemcilerden bahsetmiyorum bile, çoklu çekirdekte masaüstü işlemcilere taş çıkartıyorlar. Yeni laptoplardaki işlemciler, çoğu masaüstünde yer bulan R5 5600X'ten fazla güç çekiyor artık, üstelik ondan daha fazla çekirdeğe sahip. Sadece oyun değil, render canavarı olmuşlar.

Ekran desen 2K 240Hz, OLED paneller, yüksek renk gamutları almış başını gitmiş. Ya giriş çıkışlara ne demeli? Thunderbolt, artan yüksek okumalı USB girişleri... Klavyelerde RGB'ler, yüz tanımlamalı açılışlar, parmak okuyucular...

Tek sıkıntısı sıcaklık. Masaüstü kadar ferah çalışmasını beklemek ayıp olur ama fan ve ufak undervolt ile 80 derece altına tutunabiliyorlar.

Fakat alacağın laptop modelinin bunda çok etkisi var. MSI'ın GT, GS, GE ve GP serileri pişman ettirmez.

Çok doğru demişsiniz hocam.

Sadece diski bozuk olan laptopu bozuk diye çok ucuza satanı görünce benim haller.
Ciddiyim normalde ikinci eli 6-7 k olan laptobu klavye-batarya-ve birkaç pin problemi ile 500-600 e aldım 3 k tamir masrafı yaptım 0 gibi oldu gta 5 açabiliyor en düşükte arada drop ile

Evet hocam işlemci konusunda karşılaştırma yapmadım bir masaüstü ile ama ekran kartı ağırlıklı oyunlarda benim 4060 masaüstü 3060'dan daha iyi performans veriyor üstelik daha az güç çekip DLSS aktif değilken. Tabii ki isılar masaüstünden daha fazla ancak Cyberpunk gibi ağır oyunlarda benim işlemcim 77-85 arası ekran kartı ise ortalama 5-10 derece daha düşük oluyor ve bence bu sıcaklıklar okey denilebilecek bir sıcaklık. Benim asıl sevmediğim şey laptoplar için direkt pişmanlıktır deyip geçilmesi.

Sade, küçük ve şık bir cihaz varken kablo kalabalığı yapan ve yerinden kıpırdamayan hantal cihazı ne yapayım? Üniversite hayatında kütüphaneye gitmemiş, okulda bir proje üzerine çalışmamış, hocasıyla oturup bir program üzerine kafa patlatmamış herifler burada "öğrenci bahanesi" diye bilmişlik taşlıyor. 17 yaşından küçük olmayan veya evine kök salmamış herkes bence laptop almalıdır ama masaüstü alana da enayi muamelesi yapmam çünkü tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…