Laptop bakım sonrası ısınma devam ediyor

Arkadaşlar bilgisayarımı bakım için servise bıraktıktan sonra eve getirdim ve denedim. GPU gayet normal şekilde 80-81 dolayları (Ultra ayar PUBG'de) dolaşırken CPU sürekli 100'ü zorlamaya çalışıyor. 90'dan birden 81 düşüyor sonra tekrar 90 falan böyle sürekli 100'ü zorluyor. Ekran kartının ısınması geçti ama işlemci devam ediyor. Servis heatsink te sorun olduğunu söyledi. Sizce sorun ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıva mantıklı geldi. :D
Bende mahalle "bakkalına" götürmek zorunda kaldım dizüstü bilgisayarımı, normalde boşta 45-50 derece olan bilgisayar, niye boşta 60'a geliyor?

Gidip anakartı söktü, kapatırken de sıva sürdü. Termal macun sürmüş olamaz.

Tükürsem daha fazla ısıyı iletir ya.

Bilgisayar tasarımına göre değişebilir bir olgu. Asus X550VX kullanıyorum, GPU borusu CPU üzerinden geçiyor. Sea of Thieves orta ayarda 50FPS ile oynuyorum. GPU kullanımı %100, CPU %20 civarlarında geziniyor. GPU sıcaklığı 75-85 gezerken işlemci daima 90 üzerinde. AIDA64 raporunun verdiği bu.
Başka bir model ancak buna benzer bir yapı var bende de.
1594561029480.png

Bende mahalle "bakkalına" götürmek zorunda kaldım dizüstü bilgisayarımı, normalde boşta 45-50 derece olan bilgisayar, niye boşta 60'a geliyor?

Gidip anakartı söktü, kapatırken de sıva sürdü. Termal macun sürmüş olamaz.

Tükürsem daha fazla ısıyı iletir ya.
:D Üflesen daha çok soğur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı