Laptop bataryası oynarken şarjı azalıyor ve geri doluyor

Ümit Rahim

Kilopat
Laptop ile oyun oynarken şarjı azaliyor ve şarja takıyorum sonra beklenmedik bir hızda tam dolu(%100) diyor ( 20-30 dk) bu 2 kez yaşandı. Daha sonra bilgisayarı diğer kullanımında çok hızlı şarjı bitiyor sonra işte normal sekilde çok yormadan şarj yapınca normal haline dönüyor. Bilgisayar 7 aylık çok kullanmadım sadece 1 ay biraz fazla kullandım. Genelde günde 1 kere şarja takarım. Çok eski olmadığı için korkuyor. Pek deneyimim yok laptop konusunda, oyun oynarken takmamak mi lazım, bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-07-07 021350.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-07 021350.png
    134,5 KB · Görüntüleme: 102
  • Ekran görüntüsü 2023-07-07 021341.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-07 021341.png
    30,7 KB · Görüntüleme: 90
  • Ekran görüntüsü 2023-07-07 021332.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-07 021332.png
    116,8 KB · Görüntüleme: 66
  • Ekran görüntüsü 2023-07-07 021241.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-07 021241.png
    78,1 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken prize takılı şekilde oynamalısın yoksa tam performans alamazsın ve bataryan zarar görebilir.

Zaten şarj çok hızlı gidiyor oyundayken( 45-50 dk gidiyor oyundayken) yarısında takıyorum da şimdi laptopu açtım. İste bu battery kodunu yazdım CMD'ye şarj yüzde 40'di aniden şarj az uyarısı geldi. Hemen arkasından PC kapandı şarjı bitti. Biraz stres var 😅🥲 bir daha oyun oynamam zaten orası ayrı da. Yarın umarım şarja taktigim da uzun sürer şarj alması ki normale dönsün yoksa muhtemelen stresden öleceğim. Bir de tam virüs kontrolü yaparken kapandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten şarj çok hızlı gidiyor oyundayken( 45-50 dk gidiyor oyundayken) yarısında takıyorum da şimdi laptopu açtım iste bu battery kodunu yazdım CMD'ye şarj yüzde 40'di aniden şarj az uyarısı geldi hemen arkasından PC kapandı şarjı bitti. Biraz stres var 😅🥲 bir daha oyun oynamam zaten orası ayrı da.

Bende öyle yapıyordum herkes zararlı falan dedi prize takalı oynaman gerek FPS 3 katına falan çıkıyor.

Laptop ile oyun oynarken şarjı azaliyor ve şarja takıyorum sonra beklenmedik bir hızda tam dolu(%100) diyor ( 20-30 dk) bu 2 kez yaşandı. Daha sonra bilgisayarı diğer kullanımında çok hızlı şarjı bitiyor sonra işte normal sekilde çok yormadan şarj yapınca normal haline dönüyor. Bilgisayar 7 aylık çok kullanmadım sadece 1 ay biraz fazla kullandım. Genelde günde 1 kere şarja takarım. Çok eski olmadığı için korkuyor. Pek deneyimim yok laptop konusunda, oyun oynarken takmamak mi lazım, bilgisi olan var mı?

Merhaba laptopun bataryası yenimi. Laptopun şarjı ışık hızıyla bitip ışık hızıyla doluyorsa. Laptopunu şarja takılı halde koy ve bataryasını laptoptan ayır. Batarya nı ayırdığın zaman laptop kapanmazsa öyle oyun oynaya bilirsin hem batarya şarjı bitmez.Ben öyle yapıyorum benim laptop Lenovo.

Zaten şarj çok hızlı gidiyor oyundayken( 45-50 dk gidiyor oyundayken) yarısında takıyorum da şimdi laptopu açtım iste bu battery kodunu yazdım CMD'ye şarj yüzde 40'di aniden şarj az uyarısı geldi hemen arkasından PC kapandı şarjı bitti. Biraz stres var 😅🥲 bir daha oyun oynamam zaten orası ayrı da. Yarın umarım şarja taktigimda uzun sürer şarj alması ki normale dönsün yoksa muhtemelen stresden olucem; ) bir de tam virüs kontrolü yaparken kapandı.

Fişe takılı oynarsın işte inan bana FIFA 23'ü yüksek grafiğe aldığımda hayvan kadar kasıyordu fişe taktığımda Ultra grafikte bile sorunsuz çalışıyor.

Bataryanızı normal yolla bitirip tekrar şarj edin. Muhtemelen ufaklığın(mikro kontrolcü) kafası karışmıştır 😇

Merhaba laptopun bataryası yenimi. Laptopun şarjı ışık hızıyla bitip ışık hızıyla doluyorsa. Laptopunu şarja takılı halde koy ve bataryasını laptoptan ayır. Batarya nı ayırdığın zaman laptop kapanmazsa öyle oyun oynayabilirsin hem batarya şarjı bitmez. Ben öyle yapıyorum benim laptop Lenovo.

Batarya çıkmayan tarzda bir laptop ve 7 ay önce aldım yani yeni sayılır

Bataryanızı normal yolla bitirip tekrar şarj edin. Muhtemelen ufaklığın(mikro kontrolcü) kafası karışmıştır 😇

Bataryanı kalibre et.

Dün akşam Laptop şarjı yüzde 40 iken direk kapandı. Daha sonra bugün sabah şarja taktım kalibre yapmak için şarja taktım ve normal sürede şarjı doldu 1-2 saat daha şarjda tuttum şu an kullanıyorum hiçbir sorun olmadı fakat garantiye vermeli miyim kararsızım. Ayrıca pil sağlığım %85'ten %93'e çıktı.

Batarya çıkmayan tarzda bir laptop ve 7 ay önce aldım yani yeni sayılır.

Dün akşam laptop şarjı yüzde 40 iken direk kapandı. Daha sonra bugün sabah şarja taktım kalibre yapmak için şarja taktım ve normal sürede şarjı doldu 1-2 saat daha şarjda tuttum şu an kullanıyorum hiçbir sorun olmadı fakat garantiye vermeli miyim kararsızım. Ayrıca pil sağlığım %85'ten %93'e çıktı.

Batarya çıkmayan tarzda bir laptop ve 7 ay önce aldım yani yeni sayılır.

Dün akşam laptop şarjı yüzde 40 iken direk kapandı. Daha sonra bugün sabah şarja taktım kalibre yapmak için şarja taktım ve normal sürede şarjı doldu 1-2 saat daha şarjda tuttum şu an kullanıyorum hiçbir sorun olmadı fakat garantiye vermeli miyim kararsızım. Ayrıca pil sağlığım %85'ten %93'e çıktı.

Pil ile ilgili bir sorunun var garantisi varsa servise ver cihazı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı