Laptop birden kapandı ve açıldı

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Bu olay yaklaşık 1 saat önce oldu. Başka konu açtığım için şimdi açıyorum konuyu. Google'dan baktım biraz, konu hakkında fazla bir şey bulamadım.
Sorun şu, bunu 2. kez yaşıyorum, çok önceden yine olmuştu, YouTube'da video izliyordum Arkada'da Discord vardı. Birden ekran gitti ama (laptop gücü kesmedi yanındaki güç ışığından anlıyordum), sonra biraz zaman geçti ekrana HP logosu geldi bir 30 saniyeye yakın bekledim açıldı. Açıldığında Wi-Fi yoktu, aygıt yöneticisine girdim. Wi-Fi sürücüsü'nün yanında sarı ünlem vardı. Sürücüyü kapattım açtım düzeldi. Peki bu kapanma olayı neden olmuştur? Korktum bayağı. Donanımsal bir sorun vardır diye.

Kapanma açılmalar her türlü şeyden olabildiği için önce RAM'lerden başlayarak test etmenizi öneririm. Memtest bu iş için uygundur. İşlemci stres testi yapabilirsiniz genelde ama kapanma açılmalar RAM'lerden kaynaklı oluyor. RAM'leriniz sorunsuz çıkarsa büyük ihtimal ile donanım arızası nedeni ile de olabilir. Garantisi duruyorsa garantiye gönderip kontrol ettirmeniz daha iyi olur.

Denetim masası > Sistem ve Güvenlik > Güvenlik ve Bakım > Bakım > Güvenilirlik geçmişini görüntüle menüsünde hata gözüküyor mu?

WiFi sürücüsü hata verdiği için, HP'nin resmi sitesi üzerinden WiFi sürücüsünü yüklemenizi tavsiye ederim.

WiFi sürücüsü hata verdiği için, HP'nin resmi sitesi üzerinden WiFi sürücüsünü yüklemenizi tavsiye ederim.
Aynen hocam. Laptop açıldığı zaman wifi sürücüsünde hata vardı. Önerdiğiniz şeyi uyguluyorum hemen.

Aynen hocam. Laptop açıldığı zaman wifi sürücüsünde hata vardı. Önerdiğiniz şeyi uyguluyorum hemen.
Hocam dediğiniz yöntemi uyguladım. Umarım birşey yoktur. @380015 hocamında dediği gibi donanımsal bir sorunda olabilir umarım yoktur. Garantisi var laptop'un ama yinede ailem biraz katı ağustos'da alıdığım laptop'un bozulduğunu düşünücekler. Sıkıntı çıkar. Neyse inşallah birşeyi yoktur diyelim.

Son düzenleme:
Aynen hocam. Laptop açıldığı zaman Wi-Fi sürücüsünde hata vardı. Önerdiğiniz şeyi uyguluyorum hemen.

Hocam dediğiniz yöntemi uyguladım. Umarım bir şey yoktur. @380015 hocamında dediği gibi donanımsal bir sorunda olabilir umarım yoktur. Garantisi var laptopun ama yine de ailem biraz katı Ağustos'da alıdığım laptopun bozulduğunu düşünücekler. Sıkıntı çıkar. Neyse inşallah bir şeyi yoktur diyelim.

Evet sizi çok iyi anlıyorum aileniz konusunu ama yapacak bir şey yok siz içini açıp bakamazsınız, bilgisayarcı da bakamaz. Garanti önemli sizin için eğer Wi-Fi donanımınızda arıza varsa Wi-Fi modülü değiştirilir. Belki Windows Update hatalı driver kurmasından da olabilir. Driverını silip tekrar yükleyin hocam çözmezse garanti en iyi yol gibi görünüyor.

Evet sizi çok iyi anlıyorum aileniz konusunu ama yapacak bir şey yok siz içini açıp bakamazsınız, bilgisayarcı da bakamaz. Garanti önemli sizin için eğer Wi-Fi donanımınızda arıza varsa Wi-Fi modülü değiştirilir. Belki Windows Update hatalı driver kurmasından da olabilir. Driverını silip tekrar yükleyin hocam çözmezse garanti en iyi yol gibi görünüyor.
Sıklıkla olmuyor hocam dediğim gibi. Önceki oluşundan 2 ay gibi bir süre geçti. HP'nin aracı ile bir donanım testi yapmıştım 1-2 gün önce temizdi. Ne kadar güvenilir orasıda tartışılır ama doğru kabul ettim. Bakalım çok göze batmaya devam ederse bir şekilde garantiye yollarım. Zaten aldığımdan beri sorunlu bir cihaz HP aldığıma bin pişman oldum. İlk kez bir laptop sahibi olunca boşver dedim kullandım. Neyse can sağlığı olsun ilerki zamanlara göre haraket ederim yine. Yardımnız için teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Sıklıkla olmuyor hocam dediğim gibi. Önceki oluşundan 2 ay gibi bir süre geçti. HP'nin aracı ile bir donanım testi yapmıştım 1-2 gün önce temizdi. Ne kadar güvenilir orasıda tartışılır ama doğru kabul ettim. Bakalım çok göze batmaya devam ederse bir şekilde garantiye yollarım. Zaten aldığımdan beri sorunlu bir cihaz HP aldığıma bin pişman oldum. İlk kez bir laptop sahibi olunca boş ver dedim kullandım. Neyse can sağlığı olsun ileriki zamanlara göre hareket ederim yine. Yardımnız için teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Ne demek hocam . Ben de geçen hafta laptop aldım çok düşündüm taşındım alırken bin dereden bin su getirdikten sonra ASUS da karar kıldım şimdilik sorun yok. Her şeyden öte teknolojik aletler biraz da şans işi. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı