Laptop boşta olmasına rağmen aşırı ısınıyor

Visi misi

Decapat
Katılım
30 Ekim 2021
Mesajlar
159
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopuma format attıktan sonra boşta olmasına rağmen MSI Afterburner'dan sürekli güç kullandığını öğrendim. Boşta olmasına rağmen bilgisayar açıldığı gibi güç kullanıyor ve 70 - 89 derece arası dolaşıyor.

1706083735920.png


Not: Tekrardan format attım ama işe yaramadı.
 
Marka Asus mu? Bazı Asus kullanıcıları aynı şikayetten dert yanıyordu ve çözülmesi zor, üretim kaynaklı bir sıkıntıydı diye hatırlıyorum. Benim eski Alienware'de Afterburner sağlıklı değerler vermiyordu. Direkt Core Layer'da çalışan bir Diagnosis Tool daha net değerler verir. Yani Görev Yöneticisi SS'ine de ihtiyacımız var. Orada da problem varsa sıkıntıyı ona göre çözeriz, yok normal ise kasanın soğutması sıkıntılı, onu da başka şekilde çözmek gerek.
 
Hocam laptop ne zaman alındı ve en son bakımları ne zaman yapıldı?
 
Direkt format sonrası böyle bir sorunla karşılaşmanız muhtemelen donanımsal bir hatadan kaynaklanıyordur, üretim hatası vs. olabilir.

Ayrıca bakımı yapılmamış ise bir bilen tarafından bakımı yapılması gerekebilir.
 
Marka ASUS mu? Bazı ASUS kullanıcıları aynı şikayetten dert yanıyordu ve çözülmesi zor, üretim kaynaklı bir sıkıntıydı diye hatırlıyorum. Benim eski Alienware'de Afterburner sağlıklı değerler vermiyordu. Direkt Core Layer'da çalışan bir diagnosis tool daha net değerler verir. Yani Görev Yöneticisi SS'ine de ihtiyacımız var. Orada da problem varsa sıkıntıyı ona göre çözeriz, yok normal ise kasanın soğutması sıkıntılı, onu da başka şekilde çözmek gerek.

Hayır.

Hocam laptop ne zaman alındı ve en son bakımları ne zaman yapıldı.

2 yıl önce almıştım, yaklaşık 5 6 ay önce bakımını yaptım.

Fan temizliği yap olmazsa kronik sorun olabilir.

Yakında deneyeceğim.
 

Geri
Yukarı