Laptop boyama ve restorasyonu

Belki daha önceden açtığım konulardan beni görenler olmuştur. Daha önce de bir bilgisayar kasasını modlamıştım. Ona da göz atmak isterseniz şu konuya veya videoya göz atabilirsiniz: Kasayı Boyayıp Mesh Panel Yaptım videoya göz atmak isterseniz ilgili video: Bilgisayar Kasası ve Fanı Boyama - Mesh Panel Yapma

2013 yılında aldığımız laptop artık iyice yaşlılığını göstermeye başladı. Malum laptop fiyatları da uçmuş durumda. Elimizdeki cihaz da öyle pek kötü sayılmaz. Bunun üzerine önce bir batarya ardından da SSD aldım. Daha sonra ise kozmetik olarak vahim durumda olan cihazı boyamaya karar verdim. Boyama işine girmek istemeyenler karbon folyo ile kaplayabilir. Daha önceden bu cihazı da kaplamıştım ilgili video: Laptop Temizleme ve Karbon Folyo Kaplama karbon folyo ile kapladım 1 yıldan fazla o şekilde kullanmaya devam ettik. Hiçbir problem yaratmadı fakat artık gözüme beyaz renk sırıtıyor gibi geldi.
Öncelikle cihazı tamamen parçalara ayırmamız gerek. Hem daha profesyonel bir işçilik olması adına hem kazaya sebebiyet vermemek adına.

1.jpg


2.jpg


Ardından ben zımpara kullanmak zorunda kaldım. Sebebi ise yüzeyde çok fazla kat farkı olması. Fotoğrafta ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama büyük problem. Sizde bu kadar fazla deforme yoksa zımpara yapmanıza gerek yok.

3.jpg


4.jpg


Logo kısımları söküldüğünden bir de logo uydurmak istedim. Logo kısmını boyayarak da yapabilirdim fakat iki minik logo için kalkıp boya almak istemedim ve elimde bulunan karbonfolyoyu kesip biçerek logo kısmını tamamlamaya çalıştım.

20210310_104932.jpg


20210310_132421.jpg


Son defa parçaları temizledikten sonra boyama işlemine geçiyoruz. Mutlaka soru gelecektir hangi boyayı kullandın gibisinden. Kaliteli boyalar tercih etmek önemli çünkü elimiz sürekli yüzeye temas edecek. Bu sebeple iyi bir marka ve boya olan akçalı Sprey'i tercih ettim. Renk olarak siyah mat tercihim oldu.

20210310_193454.jpg


Boyama işlemini ben 2 kat yaptım. İki kat arasında kuruması için 30 dakika bekledim. Dikkat edilmesi gerekenler:
Boyayı parçaların üzerine yatık şekilde tutmayın. Damlama riski var ve tüm çalışmanızı berbat edebilirsiniz. 20cm mesafeden boyayı uygulayın.
İlk katı sağdan sola attıysanız ikinci katı soldan sağa atın.
Mümkünse boya yaptıktan sonra boyadığınız alanın etrafını kapatmaya çalışın rüzgarla toz parçacıkları çalışmanızın üzerine gelmesin.
En önemli nokta ise bence sabırlı olmak. Sabredin ve en az 1 gün boyunca dokunmayın. Parmak iziniz kalacaktır.

5.jpg


6.jpg


7.jpg


Artık kozmetik olarak yenilenmiş bir Laptop'a sahipsiniz.

8.jpg


10.jpg


11.jpg


12.jpg
 
Son düzenleme:
Resmi büyütünce bile kusurlar ciddi belli oluyor ama eski halinden güzel olmuş. Benimde aklımda böyle birşey yapmak vardı ahşap rengine boyamayı düşünüyorum kaliteli bir boya bulursam.
 

Geri
Yukarı