Laptop çift ekran kartından AMD'yi kullanmıyor

bekqxl

Centipat
AMD Radeon 5000 series ekran kartım var fakat laptop Intel HD Graphics 2769MB olan ekran kartını kullanıyor. Oyunlara giriş yaptığım zaman da Intel ile giriş yapıyor.
Bir şeyden dolayı ekran kartı sürücüsünü silmek zorundaydım. Sildikten sonra Driver Booster'dan ve harici bir şekilde yükledim fakat Intel haricine geçemiyorum. AMD ekran kartının Driver'ı şu anda yüklü fakat oyunlara Intel ile giriş yapılıyor.
Oyunlarda performans alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
AMD Radeon 5000 series ekran kartım var fakat laptop Intel HD Graphics 2769MB olan ekran kartını kullanıyor. Oyunlara giriş yaptığım zaman da Intel ile giriş yapıyor.
Bir şeyden dolayı ekran kartı sürücüsünü silmek zorundaydım. Sildikten sonra Driver Booster'dan ve harici bir şekilde yükledim fakat Intel haricine geçemiyorum. AMD ekran kartının Driver'ı şu anda yüklü fakat oyunlara Intel ile giriş yapılıyor.
Oyunlarda performans alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olabilecek var mı?

Driver'lerini tekrar yükleyip hepsini performans moduna almanı öneririm aynı sorun bende de oldu performans moduna aldıktan sonra geçti.

Oyunun kısayoluna sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır seçeneğine gelin, oradan istediğiniz grafik işlemciyi seçip onunla çalıştırabilirsiniz.

Driver'lerini tekrar yükleyip hepsini performans moduna almanı öneririm aynı sorun bende de oldu performans moduna aldıktan sonra geçti.
Dediğinizi yaptım. Intel ve AMD driverlarını kaldırıp yeniden yükledim fakat bir sonuca varamadım. Performans moduna almam bir şeyi değiştirmiyor. Çünkü oyunlarda Intel ekran kartını kullanıyor ve düşük FPS alıyorum.

Oyunun kısayoluna sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır seçeneğine gelin, oradan istediğiniz grafik işlemciyi seçip onunla çalıştırabilirsiniz.
Böyle bir seçenekle karşılaşamıyorum.

lk olarak AMD Catalyst Control Center'a gir.
2-Daha sonra ana ekranın alt bölümünden "Tercihler" bölümüne gir.
3-Daha sonra "Radeon Ek Ayarları"na gir.
4-Sol taraftan "Geçişli grafikler uygulama ayarları"na gir.
5-Alttan da "Uygulama ekle" kısmından istediğin oyunun ".exe" dosyasını bul ve "aç"a bas.
6-Ve güç seçeneklerinden yüksek performansa ayarla.(Dikkat hem sistemi hem oy

Şunu bir deneyebilir misiniz?

Şunu bir deneyebilir misiniz?

Bunu yaptığım zaman oyun siyah ekranda kalıyor ve açılmıyor.

O zaman sorun ekran kartının seçilmesi değil. Radeon ekran kartınız bir nedenden ötürü çalışmıyor. Büyük ihtimalle yüklediğiniz driver ile alakalı.

Ekran kartınıza ait driverın önceki sürümlerinden birini kurup deneyebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı