Laptop çok ısınırsa bozulur mu?

• Konuyu başlatan Asil035
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 141

Asil035

Centipat
Daha fazla  
Diyelim ki 4050-4060 içeren oyuncu laptopu aldım ve kullandım işlemci 80-85 ekran kartı 80-85 civarında günde 3-4 saat ağır oyun oynayan birisiyim laptop ne kadar sürede bozulur ve sıcaklıklar cihaza zarar verir mi zamanla soruma cevap verirseniz sevinirim.

Diyelim ki 4050-4060 içeren oyuncu laptopu aldım ve kullandım işlemci 80-85 ekran kartı 80-85 civarında günde 3-4 saat ağır oyun oynayan birisiyim laptop ne kadar sürede bozulur ve sıcaklıklar cihaza zarar verir mi zamanla soruma cevap verirseniz sevinirim.

Sıcaklıklar gayet normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek sıcaklıktan dolayı laptop zarar görmemeli mantıken. Çünkü parçaların sıcaklık limitleri var ve buna ulaştıkları vakit voltaj kıstıkları için o sıcaklığın üstüne asla çıkmazlar. Ben yüksek sıcaklıktan ötürü yanan bir laptop henüz görmedim . Ama parçaların ömrü daha kısa olabilir sürekli yüksek ısıda çalıştığı için diyenler de var. Net bir deney yapılması lazım aslında bu konunun açıklığa kavuşabilmesi için. Biz anca tahminler üzerinden konuşabiliriz.

Hocam senede bir bakım yaptığın sürece bu değerler normal bir şey olmaz.

GPU eğer 85 civarı ise thorttle yapmaya çok yakın. CPU için kötü bir değer değil fakat GPU için yüksek bir değer. Ayrıca sisteme zarar gelecek derecelere değerlere gelmeden bileşenler throttle yapar, en kötü sistem kendini kapatır korumaya alır. Günümüzde sıcaklık kaynaklı bozulma neredeyse olmuyor güncel donanımlar ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı