Laptop CPU Değişimi Sonrası HT Kullanılabilir Mi?

Teknik124

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar bilenler bilir bilgisayarıma işlemci değişimi yapacağım. İşlemcinin özelliklerine bakarken bir şey dikkatimi çekti. Burada yazdığına göre yeni işlemcim (I5-560M) Hyper Threading destekliyor. Bunun ne anlama geldiğini bilmediğimden internette biraz araştırma yaptım. Bulduğum makalelere göre Hyper Threading için uygun işletim sistemi ve BIOS gerekiyormuş. Bende düşünmeye başladım : yeni alacağım işlemci ile BIOS uyumsuz olabilir mi? Veya uysa bile Hyper Threading`i kullanabilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

İşlemcinin komple çalışmasına engel bir BIOS engeli var mı yok mu onu ancak araştırarak bilebilirsin, makinan eski olduğundan illa ki nette yapan birileri vardır. HP, Toshiba ve LG laptoplarımda bu tip bir whitelist yoktu. Aynı çipsette çalışan uyumlu iki işlemci için bahsettiğin tip bir engel koyulmasını ise beklemem.

İşlemcinin komple çalışmasına engel bir BIOS engeli var mı yok mu onu ancak araştırarak bilebilirsin, makinan eski olduğundan illa ki nette yapan birileri vardır. HP, Toshiba ve LG laptoplarımda bu tip bir whitelist yoktu. Aynı çipsette çalışan uyumlu iki işlemci için bahsettiğin tip bir engel koyulmasını ise beklemem.
Acer TravelMate 5742Z hakkında internette hiçbir şey yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı