Laptop CPU fanı ters yöne dönüyor

RADQN1

Centipat
Laptopta fan hızı sürekli olarak değişiyor. Bilgisayar açılışından tutun kapanmasına kadar sürekli olarak fan hızı bir aşağı bir yukarı oluyor.

Macunu yeniledim ve soğutucuyu iyi bir şekilde oturttum.

Dikkatimi çeken bir husus sanırsam fan ters dönüyor. Normalde fanın yapraklarının içine yani saat yönünde dönmesi gerekirken tersi halde dönüyor fakat buna nasıl müdahale edeceğimi veya doğru olup olmadığını bilmiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Tersine dönmesi zor bir ihtimal. Soketi doğru şekilde taktınız mı?

Soketi takarken oturan çentikler vardı ona göre taktım. Fakat zaten soketin ters takılamaz olması gerekmiyor mu? Diğer türlü pinler eğilir diye düşünüyorum.

Genelde ters takılmaz. Dediğim gibi tersine de dönmez.

Pini kontrol ettim ve tek şekilde takılıyor. Fanın ters dönmesinin videosunu şöyle paylaşayım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca fan hızının sürekli olarak değişim göstermesine AIDA64 ile baktım en küçük bir yükte işlemci 90 dereceleri görüyor. Yukarıda dediğim gibi macunlarını yeni değiştirdim. Nasıl ayarlanabilir, ne yapılabilir?

Şimdiden teşekkürler.

Sıcak havayı atıyorsa yönü önemli değil. Ben de sistemimde egzoz fanına doğru üflemesi için değiştirdim. Kullandığınız macun nedir? Laptop modeli nedir?

Belki Pump-Out Effect denilen durum oluşmuş olabilir. Bu durum ise macunun toplanması bazılarına göre akması denilebilir. Laptoplarda işlemci için kapak olmaması etki edebiliyor. Bir konuda arkadaşlar Honeywell macun veya sanırsam Artic MX 6 macun tavsiye etmişlerdi.

İlginiz için teşekkür ederim fakat bugün tekrardan macuna bakayım diye açtım normaldi durumu ve garanti olsun diye tekrar yeniledim fakat çözüme ulaşmıyor. Anlık olarak basit yüklerde bile 95dereceye çıkıp hemen geri iniyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

@Recep Baltaş

İlginiz için teşekkür ederim fakat bugün tekrardan macuna bakayım diye açtım normaldi durumu ve garanti olsun diye tekrar yeniledim fakat çözüme ulaşmıyor. Anlık olarak basit yüklerde bile 95dereceye çıkıp hemen geri iniyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

@Recep Baltaş

Fanın ters dönüyor. Evet doğru. Fanın kaç PIN'i var?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı