Laptop DRIVER_POWER_STATE_FAILURE, MEMORY_MANAGEMENT ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Caqek

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F
RTX4070 SUPER Dual
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
Crucial Pro 48GB
Kingston NV3 1TB
Meslek
Öğrenci
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1u8NQMowz1ZZaMfSwZqAYhnd4naGNt7BI/view?usp=sharing
RAM
16GB 2666MHz CL?
SSD veya HDD modeli
Intel Optane+477GB SSD
Ekran kartı
GTX 1660 ti with max q
İşlemci
İntel i7 9760H
Merhaba benim laptopum HP Pavilion Gaming 17-CD0xxx ve içinde GTX 1660 Ti Q Max i7 9760h 16 GB RAM ve 477GB SSD var bu aralar garip BSoD'lar alıyorum. İlk başta bilgisayarı başlatırken bazen nedenini bilmiyorum DRIVER_POWER_STATE_FAILURE BSoD veriyordu. Bu aralar çok olmuyor ama gene geliyor bazen ve hep bilgisayarı başlattığımda veriyor sonra kendi kendini yeniden başlatıyor sonra gene veriyor tekrar yeniden başlatıp bilgisayarı açıyor. Dün gecenin ortasında oyun oynarken MEMORY_MANAGEMENT mavi ekranı aldım hiçbir şey yokken oyunu falan da kapamıştım. Sonra bilgisayarı yeniden başlattı kendisi ama açılmadı HP logosunda kaldı bende güç düğmesiyle kapadım. Yenidem açtım normalce çalıştı sonra tekrar kapadım. Ellemedim bugün açtım oyuna girdim oyundayken aynı şekilde gene BSoD verdi ama bu sefer IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası aldım ne yapabilirim bunları düzeltmek için.

Minidump dosyasını eke ekledim.

Teşekkürler.

RAM testi yapın hocam.

RAM testi yapın hocam.

Bilgisayarın kendi diagnostic yerinden yaptım passed dedi yani sorun bulmadı Memtest yapacağımda kaç saat sürüyor ya da bilgisayar hep sarjdamı kalmalı BIOS Update gibi ya da bilgisayar birdenbire kapanırsa falan.

16 GB RAM için ortalama 1.5 - 2 saat sürüyor hocam. USB bellekten yapacaksınız ve şarjda kalsın.

Windows'un kendi uygulaması yanılabiliyor, Memtest86 en iyisi.

Windows kendi uygulaması ile değil HP'nin diagnostic menüsü var F2'ye basınca BIOS gibi açılıyor oradan yaptım ama gene sağ olun bir bakacağım sizi bilgilendiririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı