Laptop düşmesi sonrası 'Checking Media Presence' Hatası

farawayfar

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

Az önce laptobu yere düşürdüm ve kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda beni direk BIOS'a atıyor ve çıktığımda Checking Media Presence - No Media Present hatası ile karşılaşıyorum.

Harddiskimin yerinden oynama ihtimali nedir? Tamamen bozulmuş olma ihtimali nedir? Eğer fiziksel bir hasar yüzünden HDD ölmüş olursa içinde ki dosyaları tamamiyle kaybettiğim anlamına mı gelir, hiçbir şekilde kurtarma şansım olamaz mı? İçerisinde vefat eden dedemin fotoğrafları vardı, gitmesini gerçekten istemiyorum.

98bda48d-a779-423f-9085-d726dc3978b7.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddisk oynaması için harddiskinizi tutan demir kılıfın civatalarının takılı olmaması lazım.Çıkartın harddiskinizi başka bilgisayarda deneme şansınız varsa deneyin.Eğer bilgisayar açık olduğu zaman harddiskten tık tık gibi kafa vurma sesi varsa sorunlu olabilir diskiniz. Bilgisayarınız açıkken düştü ise büyük ihtimal diskiniz hasar almıştır.Diskinizi önce söküp başka bilgisayarda deneyin olmuyorsa diskiniz bozulmuştur. Dosyalarınızı almak için veri kurtarma şirketleri ile görüşebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı