Çözüldü Laptop düştükten sonra SSD görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Odios01

Hectopat
Merhaba. Okul için laptop gerekliydi. O yüzden laptop aldım fakat çanta almadım. Laptop çantası olmadığı için düz çantaya koymuştum. Bu arada çanta da ağır bir çanta, yani içindeki normalde kırılacak bir şeyse bile zor kırılır. Ben içinde laptop olduğunu unutup (çantanın kendi ağırlığı zannettim bir an), yere attım. Neyse az önce baktığımda SSD'yi görmüyor. Ne yapmam lazım? SSD kablosu çıkmış olabilir ama hangisi SSD kablosu bilmiyorum, internetten içini açmayla alakalı video buldum ama tam sorun ne bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hafiften sallayınca bir ses geliyor. 2. El olarak aldık, belki SSD arızalıydı, yere düşürünce bozuldu iyice.

Arkadaşlar sanırım SSD'm bozulmuş. Laptop'a bağlı ama maalesef yine görmüyor. İyi ki bilgisayarda pek bir uygulama, dosya vs. yoktu. Tekrardan yüklerim her şeyi, sıkıntı yok.

@Artoria Pendragon hocam son olarak SSD'nin şu takılan yeri var ya. Yuva deniyor sanırım oraya, orada bir hasar olabilir mi? Yoksa kesin SSD'de mi bir sıkıntı vardır?
Şu an bağlı gibi gözüküyor bir tam olarak atar mısınız veya kontrol edin, bunlar hassas oluyor genelde direkt hasar görmüşte olabilir.
Hocam ortalama 1.65, maksimum 1.70 falanım hocam. Tam boyumu bilmiyorum ama o civarlardayım. En fazla ne kadar atmış olabilirim. Az önce kapamıştım, şimdi de açamıyorum. Şaka gibi. Neyse yine fotoğraf atacağım açabilirsem.

@Artoria Pendragon bağlı değil mi hocam? Şimdi tekrardan açacağım PC'yi. Yine görmezse artık...
Hafif sallayınca ses geliyor. Ama açınca göremiyorum.

Dosya Ekleri

• 20221024_182239.jpg
    145,4 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Hafiften sallayınca bir ses geliyor. 2. El olarak aldık, belki SSD arızalıydı, yere düşürünce bozuldu iyice.

Arkadaşlar sanırım SSD'm bozulmuş. Laptop'a bağlı ama maalesef yine görmüyor. İyi ki bilgisayarda pek bir uygulama, dosya vs. yoktu. Tekrardan yüklerim her şeyi, sıkıntı yok.

@Artoria Pendragon hocam son olarak SSD'nin şu takılan yeri var ya. Yuva deniyor sanırım oraya, orada bir hasar olabilir mi? Yoksa kesin SSD'de mi bir sıkıntı vardır?

Son düzenleme:
Çözüm
SSD de vardır hocam düsünce yuvanın hasar gorcegını sanmıyorum SSD oraya bağlı zaten fakat başka sisteminiz varsa deneyebilirsiniz.
Masaüstü bilgisayarım var ama şu an uğraşamayacağım. Direkt yeni SSD alacağım, şu anlık 200 liram var ama biraz daha arttırabilirim. 120 GB SSD vardı, 240 GB alacağım bu sefer.
Tekrardan teşekkürler herkese yardımları için. İyi akşamlar, iyi sosyaller!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…