Laptop ekran kartına overclock yapmak

Ayyıldız6638

Hectopat
Daha fazla  
Elimde eski 2012 model HP Envy 6-1002et, 2010 model Dell Inspiron N4050 ve monster tulpar T7 v3.1 3 adet laptop var.

Sorun şu ki kırk dereden su getirdim üçüne de laf anlatamadım. GPU için +1 MHz bile değişiklik yapamadım.

Msi afterburner, riva tuner, ATI tool, NVIDIA inspector. Bunları denedim fakat ya overclock ayar bölümleri aktif olmuyor ya yaptığım değişiklik eski haline dönüyor. Bariz bir şekilde bir engelleme bir kısıtlama var. Driverlerin eskisini yenisini hep denedim ama bir türlü beceremedim.

Uzun yazmak istemezdim fakat şöyle bir durum var ki 6-1002et ve N4050'yi gözden çıkardım. Bilgisayar bomba olup patlasa da ben bi yolunu bulup OC yapacam arkadaşlar. Lütfen laptop için OC tavsiye etmiyorum demeyin. Bu cevap bana yardımcı olmaz. Ayrıca yeni bir soğutma sistemi üzerinde çalışıyorum. Teşekkür ederim.

6-1002et GPUAMD 7670M N4050 AMD 6470M Tulpar T7 v3.1 GeForce 970M ( Şimdilik 970M için gerek yok ama öğrenmekte fayda var. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yapmıstım ekran kartına OC pc donup kapanmıştı. Yapma zaten boşver yapılmaz zaten. Olmazda zaten.
Ben yaptım. GTX970M ekran kartına +135 core clock +385 memory clock verdim. Oyunlarda ultra grafik ayarlarda +5 FPS gibi bir artış sağladım. PC donmadı, kasmadı, 2℃ bile fazladan ısınmadı. Şimdi +135 MHZ olan OC sınırlamasını Maxwell Bios Tweaker ile aşmaya çalışıyorum.
Konuyla ilgilenip cevap yazdığın için teşekkür ederim.
Sorunu 3D uygulama açtıktan sonra OC programına girerek çözdüm. Ayarları aktif göremeyen arkadaşlar deneyebilir. Konu çözüldü kapatabilirsiniz.

Ben yaptım. GTX970M ekran kartına +135 core clock +385 memory clock verdim. Oyunlarda ultra grafik ayarlarda +5 FPS gibi bir artış sağladım. PC donmadı, kasmadı, 2℃ bile fazladan ısınmadı. Şimdi +135 MHZ olan OC sınırlamasını Maxwell Bios Tweaker ile aşmaya çalışıyorum.
Konuyla ilgilenip cevap yazdığın için teşekkür ederim.
Sorunu 3D uygulama açtıktan sonra OC programına girerek çözdüm. Ayarları aktif göremeyen arkadaşlar deneyebilir. Konu çözüldü kapatabilirsiniz.
Cevap verir misiniz bilmiyorum ama, ben de GT 740M'i OC ile 1189 MHz'e çıkarabiliyorum. Peki uzun vadede bir sorun oluştu mu sizde? Olmadıysa ben de yapacağım.

Cevap verir misiniz bilmiyorum ama, ben de GT 740M'i OC ile 1189 MHz'e çıkarabiliyorum. Peki uzun vadede bir sorun oluştu mu sizde? Olmadıysa ben de yapacağım.
1 yıldan fazla overclock vaziyette kullandım, sıcaklıkları MSI Afterburner ile kontrol ettim ve sorun yaşamadım. Oyuna girmeden MSI Afterburner açın, oyundan çıkınca maksimum sıcaklık kaç derece olmuş kontrol edin. 80 dereceye değdirmeyin, kolay kolay bir şey olmaz. Ayrıyeten sorumluluk sizindir.

1 yıldan fazla overclock vaziyette kullandım, sıcaklıkları MSI Afterburner ile kontrol ettim ve sorun yaşamadım. Oyuna girmeden MSI Afterburner açın, oyundan çıkınca maksimum sıcaklık kaç derece olmuş kontrol edin. 80 dereceye değdirmeyin, kolay kolay bir şey olmaz. Ayrıyeten sorumluluk sizindir.
Zaten 71 dereceden fazlasını görmedim. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı