Laptop ekran kartını çıkartma

Makaleler
5
All-in-One PC'mde onboard Intel ve harici NVIDIA ekran kartı bulunuyor. Harici NVIDIA ekran kartım bozuk oldugu için zaten eski olan bilgisayarıma eGPU ile ekran kartı takmak istiyorum. Fakat anakart üzerindeki NVIDIA kartın devre dışı olması gerekiyormuş bu işlem için. Ve maalesef BIOS'ta bunu yapabileceğim ayar yok. Üreticiden güncel bir BIOS dosyası istedim fakat sanırım göndermeyecek. Ben de zaten bozuk olduğu için ekran kartını anakarttan ayırmayı düşündüm. Aşağıda birkaç fotoğrafı var. Her anakarttan çıkartılmadiğını biliyorum fakat kartın bir köşesinde aynı işlemcilerdeki gibi bir çentik olduğunu gördüm. Bu yüzden çıkartılabileceğini düşündüm. Yazılımsal çözümü yok. Kolay yoldan kart çıkabilir mi bilen anlayan dostlara sormak istedim. Basit bir şekilde değil de başka şekillerde devre dışı bırakma yöntemleri de varsa yazabilirsiniz.

IMG_20230217_225801.jpg

IMG_20230217_225831.jpg

IMG_20230217_225755.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa kolay fakat leptop için aynısını söylemek çok zor dostum çünkü leptop anakartından ekran kartını çıkarmak çok zor, ve diyelim ki çıkardın yeni ekran kartı (leptop) için çok zor yurtdışından getirmen gerekebilir ve buda çok masraflı olur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı