Laptop ekran kartını USB olarak görüyor

müziksever

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2019
Mesajlar
35
Başlıkta da belirttiğim gibi, laptop harici ekran kartını çıkarılabilir USB bellek gibi görüyor. Ayrıca, bazı uygulamalar harici ekran kartında çalışıyor bu da pildeyken çok daha fazla şarj yemesine sebep oluyor. Bu sorunlar formattan önce yoktu ama format attıktan sonra oldu. Windows 10 kullanıyordum, sorun ondandır diye belki düzelir diye Windows 11'e yükseltme yaptım ama durum aynı.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    14,1 KB · Görüntüleme: 105
  • 2.jpg
    2.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 127
Dxdiag da oluşturucu sekmesinde harici ekran kartı gözüküyor mu? Yönete girdiğinizde ekran kartında ünlem işareti çıkıyor mu?
 
Nvidia sürücü ayarını default yapın çoğu uygulamayı harici GPU ya tanımlamış. PhysX otomatik te olmalı.

Adsız.png
 
Nvidia sürücü ayarını default yapın çoğu uygulamayı harici GPU ya tanımlamış. PhysX otomatik te olmalı.

Eki Görüntüle 1571497
Zaten öyle ayarlı ama dahili ekran kartı görünmüyo bile şimdi fark ettim. Zaten bu yüzden sadece harici ekran kartı çalışıyor anladığım kadarıyla. Ama bu sorun formattan önce yoktu.
 

Dosya Ekleri

  • 3.jpg
    3.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 112
Dahili ekran kartı sürücüsünü üretici sitesinden indirip kurun.
Kurdum ama durum aynı. Yalnız şöyle bir şey var, ben laptopu monitöre hdmi ile bağlayıp kullanıyorum. Monitöre bağlıyken sadece harici ekran görüntü görünüyor ama monitöre bağlı değilken her iki ekran kartı da görünüyor ama yine de görseldeki uygulamalar harici kart üzerinden çalışıyor.

Ben laptoptu hdmi üzerinden monitöre bağlayıp kullanıyorum. O yüzden mi acaba harici ekran kartı devrede çalışıyo sadece?
 
Son düzenleme:
Bende de durum böyle. Sebebi ne anlamadım. FreeDOS aldım laptopu, sürücü şekillendirmede sürücüleri görmediği için bir siteden sürücüleri indirdim format USB'sine koydum oradan önce bunu yükledim. Sürücüler göründü lakin ekran kartı da USB gibi görünüyor aynı sendeki gibi. Nasıl düzelir bilmiyorum. Bir kere yanlışlıkla sürücüyü kaldır dedim :) tekrar format atmak zorunda kaldım. Dikkatli kullanmak lazım. Onun dışında sorun yaşamadım.
 
bende de aynı sorun mevcut, bende ekranı hdmi ile harici bir monitöre bağlayarak kullanıyorum, bir çözüm önerisi olan varsa çok güzel olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı