Laptop ekranındaki parlama sorunu nasıl çözülür?

Jhn_wick

Centipat
Daha fazla  
Laptopumun ekranın belirli bir noktasında bir ışık parlaması var. Minik bir noktada açık renklerde (beyaz gb.) göze çarpan ufak bir parlama noktası var. İnternetten araştırdım belirli bir darbe sonucu veya nem alma sonucu bu hale gelebileceği söyleniyor. Laptop ne darbe aldı ne de nem kaptı eminim. Zaten alalı 6 ay oluyor. Bu sorunun sebebi ve çözümü ne olabilir? Bunun için servise verilir mi? (2 yıl garantisi var zaten) Yoksa benim uygulayabileceğim bir çözümü var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.

Fotoğraf atma şansınız var mı? Yeni fark edip etmediğiniz önemli, ışık sızması falan olabilir.

Fotoğraf atma şansınız var mı? Yeni fark edip etmediğiniz önemli, ışık sızması falan olabilir.

Fotoğrafta belli olacak kadar büyük bir nokta değil fazla dikkat edilmezse göze batmıyor bile ama dediğim gibi laptopu yeni aldım ve ilerler mi diye bir şüphe var içimde. Yani örneğin beyaz ekranı açtığım zaman o küçük nokta parlıyor sanki ekrandaki o pikselin parlaklığı arttırılmış gibi duruyor. Bir çözümü var mıdır acaba yoksa servise mi yollamalıyım. Çok servis taraftarı değilim çünkü 1,5 ayda geri geliyor.

Laptop modeli nedir ve karanlık bir yerde fotoğraf çekerseniz kameraya yansır muhtemelen. IPS bir panel ise pek anormal bir şey demem.

Laptop HP Omen Victus Oyuncu laptopu, fotoğraf çekmeyi denedim ancak cidden fotoğrafta belli olmuyor. Küçücük bir şey.

Laptop modeli nedir ve karanlık bir yerde fotoğraf çekerseniz kameraya yansır muhtemelen. IPS bir panel ise pek anormal bir şey demem.

Sebebi ve çözümü ne olabilir peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebi ve çözümü ne olabilir peki?

IPS panel kaynaklıdır muhtemelen, bu bilinen bir şey. Problem etmenize gerek yok. Bu IPS panellerde olası bir durum. Görmezden gelmeniz en iyi seçenek, servis uğraşmıyor bu tür şeylerde.

IPS panel kaynaklıdır muhtemelen, bu bilinen bir şey. Problem etmenize gerek yok. Bu IPS panellerde olası bir durum. Görmezden gelmeniz en iyi seçenek, servis uğraşmıyor bu tür şeylerde.

Hocam normal olduğuna emin misiniz? Ona göre servisle hiç uğraşmayacağım çünkü. Panel evet IPS ama yine de normal bir sorun gibi gelmedi bana. Bahsettiiğim şey ışık süzmesi değil. O zaten genelde siyah ekranda olur. Benim ekranımın spesifik bir noktasında 1-2 tane pikselin parlaklığı artmış olması sonucu kötü bir görüntü oluşuyor ve koyu renklerde belli olmuyor. Sorunu iyi anlatabildiğimden ve anladığınızadn emin olmak istiyorum çünkü intte hiçbir kaynak bulamadım bu panelle ilgili sorunlar genelde ışık süzmesi olarak geçiyor ama benim öyle bir sorunum yok. Fotoğraf atabilsem atacağım am cidden çıplak göz harici hiçbir şekilde belli olmuyor. Yani servisin bakmayacğına emin misiniz?

Yaklaşık olarak anladığımı düşünüyorum. Sıkışmış piksel olma ihtimali de vardır. Dediğiniz gibi servis işi maalesef uzun sürdüğü için göz çok rahatsız etmiyorsa göz yummak en iyi çözüm olabiliyor. Pek kaynak bulamamışsınız ama örnek bir görsel gelirse daha iyi olabilir nispeten.

Hocam internette buldum buyrun bakın. Benimki bu kadar belli değil ama sorun aynı sorun. Kapalı renklerde gözükmüyor ancak açık renklerde hafif bu tarz parlamalar oluyor.

Dosya Ekleri

• 662ad2aa1403166510f67db518f7bd9c.jpg
    63,2 KB · Görüntüleme: 57
  • 50a61b549e1b752b74085314d422ebb9.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 54
Hocam internette buldum buyurun bakın. Benimki bu kadar belli değil ama sorun aynı sorun. Kapalı renklerde gözükmüyor ancak açık renklerde hafif bu tarz parlamalar oluyor.

Dediğim gibi sıkışmış piksel olabilir. HP'nin WhatsApp hattından buna benzer bir şey yaşıyorum, ne yapılmalı diye sormanız iyi olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…