Çözüldü Laptop Ekranını 2. Monitör Olarak Kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

70320

Megapat
Merhabalar arkadaşlar, masaüstü bilgisayarıma 2. ekran olarak laptop ekranını bağlamak istiyorum. Fakat nasıl yapılır, daha doğrusu yapılır mı bilemiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada 2. ekran kullanma sebebim Twitch yayınlarında chat vb. şeylerle uğraşabilmek.

Normal şartlarda böyle bir şey mümkün değil. Laptop'a görüntü aktaramazsınız. Ancak laptop ekranı sökülürse (lehimleri devreleri vs), belki birkaç dönüştürücü aparat ile monitörmüş gibi kullanılabilir. Mümkün olup olmadığını araştırmadım, ihtimal veriyorum sadece.

Normal şartlarda böyle bir şey mümkün değil. Laptop'a görüntü aktaramazsınız. Ancak laptop ekranı sökülürse (lehimleri devreleri vs), belki birkaç dönüştürücü aparat ile monitörmüş gibi kullanılabilir. Mümkün olup olmadığını araştırmadım, ihtimal veriyorum sadece.

Öyle yapılsa bile güç verilmesi gerekecek. Notebook kullanılamaz hale gelir.

Çok ucuza küçük, eski ve ikinci el bir monitör alabilirsiniz.

Bu konuyu çok araştırdım çözümü söyleyeyim. İlk olarak monitörü sökuyoruz. İnternetten ismini hatırlamadığım (Araştırırsan bulursun) bir parça var. Monitörün soketine parçaya bağlıyoruz. Artık monitörden hdmi görüntü alıyoruz.

Peki arkadaşlar ben 1080P 5 MS monitör kullanıyorum. Şimdi 2. el 720P monitör kullansam sıkıntı olur mu? Ayrıca nasıl bağlayacağım 2. monitörü, farklı bir giriş ile mi?

Kullandığınız ekran kartındaki giriş sayısı kadar monitör kullanabilirsiniz. Diğer girişlerden birine göre ve monitördeki yuvaya göre tercih yapabilirsiniz. Sıkıntı çıkması için bir sebep yok. Çıkarsa, çözüm bulmak için buradayız. :)

Kullandığınız ekran kartındaki giriş sayısı kadar monitör kullanabilirsiniz. Diğer girişlerden birine göre ve monitördeki yuvaya göre tercih yapabilirsiniz. Sıkıntı çıkması için bir sebep yok. Çıkarsa, çözüm bulmak için buradayız. :)
GTX 950 de kaç tane var acaba? Baksam anlar mıyım ki acaba, keşke birisi yardımcı olsa :D .

Baktım ve anlamadım. Kasam ile 2 dakika bakıştık, burnuma üflenen sıcak ve tozlu havayı içime çektim, Fakat hala bakışıyor idik. Anlamsızca... :)

056.jpg

Şu an bunlardan hangisi doluysa, diğer üçünden birini kullanmanız gerek. D harfi olanlar DisplayPort, ortada bir tane sarı gibi olan HDMI, üstteki geniş yuva ise DVI-I. DVI ya da HDMI kullanıyorsunuz büyük ihtimalle, birinden birini kullanın. 720P monitörde DisplayPort desteği bulmak pek kolay değil. Mümkünse dönüştürücü kullanmayın. HDMI ya da DVI hangisi boştaysa onu destekleyen monitör satın alın. İkinci 1080P monitör almanızı tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 174005
Şu an bunlardan hangisi doluysa, diğer üçünden birini kullanmanız gerek. D harfi olanlar DisplayPort, ortada bir tane sarı gibi olan HDMI, üstteki geniş yuva ise DVI-I. DVI ya da HDMI kullanıyorsunuz büyük ihtimalle, birinden birini kullanın. 720P monitörde DisplayPort desteği bulmak pek kolay değil. Mümkünse dönüştürücü kullanmayın. HDMI ya da DVI hangisi boştaysa onu destekleyen monitör satın alın. İkinci 1080P monitör almanızı tavsiye ederim.
Hocam şu anda VGA kullanmaktayım. Monitörüm DVI vb. destekliyor mu bilmiyorum? Monitör modelim LG Flatron W2243S. Kasa da ise VGA girişine bir adet DVI dönüştürücü takılıp, monitöre bağlanılmış durumda. Son yazdığımı ben de anlamadım ama durum bu şekilde :) .

Monitörünüzde sadece VGA var. Yeni alacağınız monitörde, ekran kartınızdaki çıkışların herhangi birinin aynısına sahip olanını alın. HDMI-DVI-DisplayPort fark etmez. Elinizdekini sorunsuz kullanıyorsanız tamam kurcalamayın kalsın o şekilde. Yeni alacağınız monitör bu özelliklere sahip olsun yeterli. Yine VGA monitör alırsanız, VGA dönüştürücü kullanmak zorunda kalacaksınız. Mümkün olduğunca dönüştürücü kullanmaktan kaçınmak gerek. Dalgalanma, titreme gibi sorunlar yaşamanız mümkün. Şans işi denebilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı