discord veya teamspeak değil. genel olarak.Eğer Discord kullanıyorsanız Ses ve Görüntü ayarlarından Giriş Duyarlılığı ayarını -53dB civarına çekin. Bu eşiği azaltarak test edebilirsiniz.
Teamspeak kullanıyorsanız Tools>Options>Capture kısmında Voice Activity Detention seçip modu Volume Gate'ye alın. Discord'daki aynı mantık. Dışarıdan gelen sesi azaltmak için eşiği sağ tarafa çeke çeke test edin.
Genelden kastınız nedir? Belli uygulamalar var mı? Mesela çoğu oyun içi sesli sohbetlerde eşik ayarı olmaz. Windows'tan şu ayarı yapabilirsiniz. Denetim Masası>Donanım ve Ses>Ses>Kayıt sekmesinde bulunan varsayılan aygıtınıza sağ tıklayıp özelliklere girin. Düzeyler kısmında mikrofon basını 0 yapın. Mikrofon dizisini de 90-95 dolaylarına çekin. Bu ayar mikrofonun sesleri daha az almasına sebep olacaktır. Bir de böyle deneyin.discord veya teamspeak değil. genel olarak.
Genelden kastım online eğitim, kamera vb.Genelden kastınız nedir? Belli uygulamalar var mı? Mesela çoğu oyun içi sesli sohbetlerde eşik ayarı olmaz. Windows'tan şu ayarı yapabilirsiniz. Denetim Masası>Donanım ve Ses>Ses>Kayıt sekmesinde bulunan varsayılan aygıtınıza sağ tıklayıp özelliklere girin. Düzeyler kısmında mikrofon basını 0 yapın. Mikrofon dizisini de 90-95 dolaylarına çekin. Bu ayar mikrofonun sesleri daha az almasına sebep olacaktır. Bir de böyle deneyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.