Laptop fanı yıkanır mı?

Merhaba arkadaşlar. Bugün rastgele YouTube'da video izlerken böyle bir temizleme videosuna denk geldim. Videonun 04:24 saniyesinde yağ temizleyici kullandı 05:15 saniyesinden itibaren suyla yıkadı. Ben de pek bilmediğim için teoride bilgilenmek istiyorum. Bu tip bir temizlik bence doğru değil. Sizce doğru mu? Şayet yanlışsa ne gibi hataları var, ne gibi arıza durumlarıyla karşılaşırız?
Videonun linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Acemi elinde facia olur. Ben sıcak su dolu kap içerisinde hipoklorik asitle yıkıyorum. Bildiğin köpüklü sıcak suda. Ancak yıkamanın hemen ardından WD-40 ile yağlayıp hızlı bir şekilde kurutuyorum. Bu şekilde oksidasyon imkanı tanımadan temizliği bitirmiş oluyorum. İçerisinde su kalması kısa devreye ve bobinlerin yanmasına neden olabilir. Hızlı kurutulmaması ise sürücü devresinin oksitlenmesine sebep olur ömrü kısalır. Düzgün yapıldığı zaman ise çok verimli oluyor. Gürültü ve titreşimden kurtulursun ve fanın ilk günkü gibi rahat ve sessiz çalışır.
 
Zamanında bir çok kez ekran kartı, anakart, işlemci, ram yıkayıp, güzelce kurutup takıp paşalar gibi kullandım.
Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yeter ki Güzelce kurusun. Statik elektrik birikmesi falan halk efsanesidir. :)
 
Acemi elinde facia olur. Ben sıcak su dolu kap içerisinde hipoklorik asitle yıkıyorum. Bildiğin köpüklü sıcak suda. Ancak yıkamanın hemen ardından WD-40 ile yağlayıp hızlı bir şekilde kurutuyorum. Bu şekilde oksidasyon imkanı tanımadan temizliği bitirmiş oluyorum. İçerisinde su kalması kısa devreye ve bobinlerin yanmasına neden olabilir? Hızlı kurutulmaması ise sürücü devresinin oksitlenmesine sebep olur ömrü kısalır. Düzgün yapıldığı zaman ise çok verimli oluyor. Gürültü ve titreşimden kurtulursun ve fanın ilk günkü gibi rahat ve sessiz çalışır.

WD-40 bir arkadaş daha söylemişti ben WD-40 pas sökücü değil mi? Önleme işlemi yapacağını düşünüyorum.
 
WD-40 bir arkadaş daha söylemişti ben WD-40 pas sökücü değil mi? Önleme işlemi yapacağını düşünüyorum.
Evet çok etkili bir pas çözücü. Oksitlenen metallerin temizliği için kullanışlı. Kimyası gereği temas ettiği yüzeyi manyetik bir şekilde kaplayarak nemi uzaklaştırma özelliğine sahip. Bir zemini ıslak bezle silin, sonra nemli yüzeye WD-40 sıkın, suyu dışarı atıp yüzeye kenetlendiğini farkedersiniz. Elektronik devreleri oksitlenmeden korumak için faydalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı