Laptop formattan sonra çok ısınıyor

Laptopuma format attım ilk önce attığımda 24H2 sorunlu sürümü indirmiş sonra 23H2 sürümü yükleyecektim 22H2 inmiş sonra 23H2 yaptım en sonunda laptopum formattan önce hiç ısınmıyordu o kadar fazla değildi formattan sonra driverları indirirken çok yük bindi 80 üstü falan oldu böyle 82 oluyor sonra 70 olup 65 düşüyor sebebi nedir? Format atarken bir ayari Boot'tan enabled yaptım.

Acaba bios'tan yapmam gereken bir fan ayarımı var ?

@SerdarT35

@YüzbaşıJohnPrice

Son düzenleme:
Olduktan sonra bakarız, olu olmaz tahmin edemem.
Tamam sonra yazacağım ben size.

Olduktan sonra bakarız, olu olmaz tahmin edemem.
hocam fan speed settings'den sıcaklıklara bakıyorum msi afterburner indirdim kurulurken baktım sıcaklığa açtığımda 75'di 2-3 saniye içinde 64-68 civarına indi.

@SerdarT35

Hocam Gameloop kuruyorum fan speed açtım 83 sıcaklığı 3 saniye sonra 60'a iniyor birşey olucak diye korkuyorum.

@SerdarT35

Son düzenleme:
Kurulurkenki sıcaklıklara bakmayın, laptopunuz 10. nesil diye biliyorum bir macunlarını değiştirin isterseniz boştaki sıcaklıklar yüksek.

Son düzenleme:
Kurulurkenki sıcaklıklara bakmayın, laptopunuz 10. nesil diye biliyorum bir macunlarını değiştirin isterseniz boştaki sıcaklıklar yüksek.

Bakım yaptıramam şu an.

Net bir cevap söylüyorum hocam boşta hiçbir şeyi ellemedim sadece fan Speed açık sıcaklık 46-50 arası.

@SerdarT35

Hocam formatta fan ayarları değişmiş olabilir mi çünkü hep USB'siz atıyordum sıfırlıyordum ilk kez böyle USB attım BIOS'tan ayarlanabilir mi fan ayarı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar aşırı hızlı falan mı dönüyor ki şikayetçisiniz? Sıcaklıklarının bakımsız bir cihaz için normal.

Fanlar aşırı hızlı falan mı dönüyor ki şikayetçisiniz? Sıcaklıklarının bakımsız bir cihaz için normal.
Hocam başka bir çözüm varmı ?

Resimi çektim flaşh açarak bence kirlenmiş fanları dıştan bakarak sizce?

@SerdarT35

Dosya Ekleri

• 20250111_174859.jpg
    228,6 KB · Görüntüleme: 22
  • 20250111_174831.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 23
  • 20250111_174815.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 20
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…