Laptop gereksiz fazla ısınıyor

theblade

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2020
Mesajlar
401
Çözümler
3
Bilgisayarım 11 yıllık dizüstü bilgisayar. ASUS K53SV. Bataryası bittiği için şarjdan çektiğimde kapanıyor batarya takılı olsa bile. Zoom'da derste iken bilgisayar ısınmaya başladı ve ben de kapadım. Sonra açtığımda ASUS yazısından sonra fixing C: Stage 1 yazıyordu. Sonra o yazı gitti. Kişisel bilgisayarınızda tanılama yapıyoruz yazısı geldi, sonra o da gitti. Bilgisayarınızı onarmaya çalışıyoruz yazısı geldi. Ve onaramadık yazısı geldi. Sonra gelişmiş seçeneklere bastım. Ve Windows 10 ile devam et yazısına bastım.

O an korkmuştum 104 GB fotoğraf D: diski sıfırlanırsa gider diye. Sonra bilgisayar açıldı biraz bekledikten sonra. Sizce hata neden kaynaklanıyor? Herhalde disk falan hasar gördü.

Sistem.

Intel i5 2410.

NVIDIA GeForce GT540 m 1GB.

Windows 7 ama ISO dosyası ile Windows 10'a yükselttim 2019'da.

4 GB RAM.

C: Diski = 115GB 73GB boş.

D: Diski = 327GB 224 GB boş.

Not: O an bilgisayar alev alıyordu.

Hiç disk değiştirmedim SSD mi HDD mi bilmiyorum.

Sorum şu: Bilgisayarı kaparsam yine aynı sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Onaramadıysa disk sorunu olası. Isınma ise içini temizlememekten ve termal macun yenilenmemesinden kaynaklı olabilir. Her ihtimal dosyalar bozulmadan fotoğrafları oradan alın.
 
Alabiliyorsanız fotoğraflarınızın yedeğini alın. Daha sonrasında bilgisayarınızı söküp detaylı bir temizlik, ve termal macun yenilemenizi öneririm. Isınma sorunu birkaç nedenden dolayı olabilir. Eğer 11 yıllık bir laptop'un termal macunu hiç değişmemişse vay o işlemcinin haline :D. Bilgisayarınız fanı ile işlemci soğutucunun ızgaralarınını iyice temizleyin ki hava sirkülasyonu yapabilsin laptop. Yukarıda da denildiği gibi Windows 8 kurup HDD sağlık testi yapın ve sonuçları bildirin.
 
Değiştirmediyseniz laptopunuz HDD'li bir model. Öncelikle verilerinizi harici bir diske yedekleyin. Windows 10 veya 7 temiz kurulum yapın. Güncel Driver'ları yükleyin ve durumu gözlemleyin. Benzer hatalarla karşılaşırsanız iç temizlik ve SSD takviyesiyle çözersiniz diye tahmin ediyorum. Alternatif olarak güvendiğiniz bir tamirciye verebilirsiniz ama o da aynı şeyleri yapacak.
 
Fan termal bakımları en son ne zaman yapıldı?
Hiç bilgisayarımı bakıma vermedim.
Alabiliyorsanız fotoğraflarınızın yedeğini alın. Daha sonrasında bilgisayarınızı söküp detaylı bir temizlik, ve termal macun yenilemenizi öneririm. Isınma sorunu birkaç nedenden dolayı olabilir. Eğer 11 yıllık bir Laptop'un termal macunu hiç değişmemişse vay o işlemcinin haline :D. Bilgisayarınız fanı ile işlemci soğutucunun ızgaralarınını iyice temizleyin ki hava sirkülasyonu yapabilsin laptop. Yukarıda da denildiği gibi Windows 8 kurup HDD sağlık testi yapın ve sonuçları bildirin.

Vallahi termal macunu ne onu bile bilmiyorum :D.
 
Hiç bilgisayarımı bakıma vermedim.

Vallahi termal macunu ne onu bile bilmiyorum :D.

Dostum termal macun işlemci ile işlemci soğutma bloğu arasında ince bir tabaka olarak sürülüp soğutucudan işlemciye ısı iletimi sağlayan bir macundur. Bu yüzden bakımı çok önemlidir. Yıllar geçtikçe yavaş yavaş kurur. Bu da iletkenlik özelliğini kaybetmesine yol açar kısaca böyle özetleyeyim :D.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı