Laptop Görüntünün Gidip Gelmesi

DennisClk

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2015
Mesajlar
111
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, laptop ekranım zaman zaman gidip geliyor. Masanın üzerindeyken olmuyor fakat dizlerimin üzerine alınca veya elim ile kasaya hafifçe bastırdığımda gidip geliyor. Sorun sizce ne olabilir ve ne yapmalıyım?
 
Data kablosunda kırıklar oluşmuştur büyük ihtimalle, kasadan ekrana giden panel kablosu.

Dediğim şekildeyse ya yenilersin ya da sorunlu noktayı bulup izole bant, lastik vs. ile sıkarak boğarsın, temassızlığı engellemek için.
 
Yani temassızlık takılı olan yerden çıkmış olabilir mi? Ben bunu kendi elimle düzeltebilir miyim? Bir de bu kablonun nerede olduğunu nasıl bulabilirim?
 
Olabilir ama benim kastettiği uç kısım değil kablonun menteşe bölgesinden geçtiği kısımlar daha ziyade.
Kablonun dışında izolasyon olmalı, seninkinde problem/açılma vs varsa önce izole bantla izole et, sonra makinayı açıp kabloyu elinle ufak ufak sıkarak sorunlu noktayı bulmaya çalış. Bulduğun noktayı da lastik, ip vb. birşeyle biraz sıkıp o alanı sabitle, tekrar kontrol et, kabloları temasta tutuyorsa makinayı toplarsın.

Lastikten kastım çamaşır lastiği, düz olanlardan, o iyi oturuyor.
 
Menteşeleri kontrol ettiğimde ve sağa sola doğru oynattığımda bir sorun yok. Sadece kasanın belli bir noktasından içeri doğru baskı yaptığımda ekran gidip geliyor. Acaba lcd kablosu oradan geçiyor olabilir mi? Kasanın kapağı metal değil plastik gibi.

Ürünün garantisi var, bitmek üzere. Vatan Bilgisayar'dan aldım fakat laptop ı vermek istemiyorum. Bir parçanın gidebileceğinden korkuyorum. Sonuçta bütün işlerimi bilgisayar ile hallediyorum.
 
Peki, teşekkür ederim. Galiba garantiye vereceğim. Satın aldığım yere, Vatan Bilgisayar'a götürmem yeterli olur mu?

Sizce bu gibi bir durumda kaç haftada alabilirim bilgisayarımı?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı