Çözüldü Laptop Görüntüsünü TV Aktarmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kokasi35

Kilopat
Katılım
17 Mart 2014
Mesajlar
1.297
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Full-Stack Developer
Arkadaşlar laptopumun yere düşmesi sonucu ekran pert olmuştur. Ben VGA kablosunu denedim ancak görüntü limit dışı dedi ve gelmedi. Araştırırken HDMI kablosunu tv ye bağlanmayı anlatan video izledim ve aklıma çok uygun geldi. Direk net ve görüntü geliyordu. Ekranın halini birazdan çekip atarım. Sizce HDMI kablosu alsam görüntü alabilir miyim? Tv 1366x768 çözünürlüğünde bir sıkıntı yaratır mı?

IMG_20160106_184309.jpg


Arkadaşlar konu günceldir. Ve aynı sorun halen daha devam etmektedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce sadece ekranda sorun bulunmakta. HDMI ile görüntüyü TV'ye aktarabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
An itibari ile HDMI kablo gibi materyal ile hiç bir görüntü alamadım. Çözümü yeni ve üst düzeyde bir pc alma kararı almış bulunmaktayım.

NOT: Evdeki bütün tv monitör gibi materyaller ile görüntü alamadım. Çözümü servise göndermek yerine yeni bilgisayar almaya karar vermiş bulunmaktayım. Konu kapatılabilir.

Not2 : servis kelimesinden kastım laptopun yetkili servisine götürmekdir. Laptopumun garantisi bitmiştir.
 
Lcd monitörü internette bulabilirsen kendi çabanla değiştirip takabilirsin. Benim notebook'da aynı bu şekilde kırılmıştı, ekranını internette bulup değiştirmistim.
 
Kabloyu bağladıktan sonra Win + P tuşlarına basıyorsun, değil mi? Görüntüyü almak için sadece kablo takmak yetmiyor, yansıtma seçeneklerini yapman lazım. Windows 8 ya da 10 kullanıyorsan Win + P yaptığın zaman yandan böyle bir ekran gelir, oradan "Sadece ikinci ekran" seçeneğini seçmen lazım. Tabii laptop ekranı gittiği için ne seçtiğini göremeyeceksin, ok tuşları ile deneyerek halletmeyi dene.


Extend.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aga Allâh senden razı olsun kardeşim. Vallaha çalıştı. Bu ve görüntü geldi ancak görüntü kenarlarına taşıyor. Bende korkudan ellemedim. Acaba çözünürlüğü 1360x768 yapsam düzelir mi?

Ve bütün yardım eden arkadaşlara saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımlarınız bana ilaç gibi geldi efendim. Tekrar ve tekrar teşekkür ederim.

Konu kapanabilir. @Testarossa kullanıcı ismine sahip arkadaşımız yaptığı yorum ve bilgi ile gerekli cevabı alıp pc görüntüsünü TV'ye aktarmamı sağlamıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı