Laptop GPU'su için macun önerisi

Ekran kartım 106 derecede çalışıyor thermal pad ini bilmeden sökmüştüm sonra ebay den baya bir araştırma sonucu bir thermal pad aldım ama oda fayda etmedi gpu yu açıp baktıgımda sanırsam aşırı sıcaktan dolayı hafif yağlanmış nemlenmiş gibi olmuş.Bir çare bulamadım bende macun deneyim dedim.

Herhangi birini seçin ve Techboy'un dediği gibi iş nasıl sürüldüğünde bitiyor ve gpunun eski bir gpu olmasından dolayı üstlerinde şimdiki gpulardaki gibi düz olmaz onların üzerine incecik sıvanması gerekir.Bu işlemi en temizinden laptubun ısı bloğunu üstünde hareket ettirerek yapabilirsiniz.

Gpu z resimlerini atarım emin ol 106 derecede oynuyorum max.Fan son devirde çalışıyor sürekli yalan söyleyecek halim yok az çok biliyorum bu işleri.

Tüm programlar her zaman dizüstü bilgisayarlara destek vermiyor.Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Termal macun değişikliğinden sonra bir fayda etmez ise iyi bir laptop soğutucusuna da göz atın bence.

Thermal pad i sökmeden önce max 70 görüyordum.Bilmeden çıkarttım thermal pad ini ve termal macun sürdüm.O zamandan beri 106 derecede oynuyorum.

Ben yalan söyledin demedim, biraz dikkatli okursan fark edersin! Eğer programda doğru gösteriyorsa 4-5 derece yukarısında devreler kesin yanacaktır. Şuan bile mucize.

Laptobumun alt kısmı çoğunlukla açık.
IMG_5199e_resized.jpg

İlk gözüken kısım gpu ve soğutucumda var.Aerocool StrikeX Freezer 200mm Kırmızı LED Dev Fanlı Metal Fiyatı

Bu soğutucuya sahibim hatta usb ile çalışmasına rağmen gittim 12 volt modem adaptör aldım fan hızını arttırdım jet gibi hava üflüyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı