Laptop GTX 1050 Ti yerine Intel GPU kullanıyor

FakeKvothe

Hectopat
Daha fazla  
MSI Afterburner'la oyunu izlediğimde GPU 1 ve GPU 2 seçenekleri var çoğunlukla GPU 1 %60-70(Bu değer oyunun grafiklerini arttırdığımda 99' a kadar çıkıyor ama düşükteyken çıkartmayı bir türlü başaramadım bu da bir diğer sorunum) değerlerinde dolaşıyor. GPU 2 ise %20 civarlarında ama oyundayken son zamanlarda GPU 1 yani 1050 Ti %20 dolaylarına düşüyor Intel ise %95'lere çıkıyor haliyle FPS düşüyor 50 55'lere oyun oynanmaz hale geliyor.
i7 7700HQ ve 1050 Ti kullanıyorum laptop Windows 10 1903 sürümü yüklü oyun ise Fortnite
Intel'i kapatabilme gibi bir seçeneğimiz var mı? Sadece oyunu ekran kartını kullanarak çalıştırmak istiyorum ayrıca ekran kartım %60'larda kullanılıyor. YouTube'da aynı laptobun testlerini izlediğimde Fortnite'da düşükte %99'da kullanılıyor fakat ben de ne yaptıysam çıkartamadım.

Nvidia denetim masasında entegre grafik ayarları var. Yüksek ihtimalle otomatik seçilidir. O ayarı kullanmış olduğunuz ekran kartı ile değiştirir misiniz?
Ya da oyuna sağ tıklayıp, yüksek grafik istemcisiyle çalıştır derseniz düzelir diye düşünüyorum.

Yanlış anlaşılma oldu sanırım.Ekran kartı çalışıyor ama intel de çalışıyor aynı anda sorun ekran kartının %50 60 larda kullanması arada %20 lere düşüp intelin %95 lere çıkması sorun .
Ekran kartı seçili oyun zaten ekran kartında olmasa 140 150 fps alamam . Ben intelin oyunda tamamen durmasını istiyorum masaüstülerde bu sıkıntı yokmuş internette izlediğim 1 2 testte fps daha yüksekti aynı sistemde

Yanlış anlaşılma oldu sanırım.Ekran kartı çalışıyor ama intel de çalışıyor aynı anda sorun ekran kartının %50 60 larda kullanması arada %20 lere düşüp intelin %95 lere çıkması sorun .
Ekran kartı seçili oyun zaten ekran kartında olmasa 140 150 fps alamam . Ben intelin oyunda tamamen durmasını istiyorum masaüstülerde bu sıkıntı yokmuş internette izlediğim 1 2 testte fps daha yüksekti aynı sistemde
Aynı durum bende de var çözüm bulamadım bulursan haber ver [emoji4]

Bir çözüm geliyor aklıma fakat henüz denemedim. Ekran kartı ve intelin aynı anda kullanılması directx12 ile mümkün acaba directx12yi silip yerine directx11 i kullansak çözülür mü problemimiz bunun dışında denemediğim yöntem kalmadı hiçbiri bir işe yaramadı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı