Laptop HDD ve DVD'yi döndürmüyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Dell XPS M1210 bilgisayarı bir akrabaya derslerine girsin diye topluyorum. Düzgünce çalışıyor fakat ne HDD dönüyor ne DVD. Bilgisayarı ben kullanırken böyle bir sorun yoktu. Uzun zamandır kenarda yatıyordu, ondan mı? Bilgisayarı çalıştırdığımda no bootable device hatası veriyor zaten. Ne HDD'den ses geliyor ne DVD'den. HDD'yi kasaya bağlayınca çalışıyor.

Demek ki düzgün çalışmıyor. Donanımsal bir sorunu olabilir ama BIOS'u varsayılan ayarlara sıfırlayarak deneyin.

Sata kablosunu, anakart girişini kontrol edin.
Hocam arkadaş zaten diskin dış ortamda çalıştığını söylemiş. Belli ki Laptop'un besleme sorunu ya da Sata portlarında bir sorun var. Ha ama DVD sürücüsünü çıkarıp denediniz mi? Bazen bozuk aygıtlar makinede sorunlar çıkarabiliyor. Bir de USB üzerinden önyükleme yapabiliyor musunuz?

Sata kablosunu, anakart girişini kontrol edin.
Kablosuz bağlanıyor bunlar hocam, kızak misali. Yuvaya oturtup HDD'yi yerine ittirip sonra vidalıyorsun, bu kadar.
Bugün deneyeceğim hocam. Sonuçları yazacağım. Cidden neden çalışmıyor hiçbir fikrim yok.
DVD'yi çıkarıp denedim gene olmadı. Elimde bir önyükleme USB'si yok, o yüzden dediğinizi deneyemiyorum.

Son düzenleme:
Rufus ile hazırlayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…