Merhaba arkadaşlar. Laptopumda 8 GB DDR4 RAM mevcut. 8 GB RAM daha takıp 16 GB yapmak istiyorum. RAM konusunda hangisi uyumlu olur pek bir bilgim yok. Uygun fiyatlı bir şey arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kingston KVR32S22S8/8 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Notebook Ram Fiyatları ve Özellikleri
Daha yeni aldım 1-2 gün oldu şu anlık sıkıntısı yok.
Ama sizin bu raminizin MHz'si düşükmüş uyumsuzluk olabilir bilen biri cevaplasın.
Mevcut RAM'iniz 8 GB 2400MHz CL17 ve 1.2v https://www.hepsiburada.com/hynix-8gb-ddr4-so-dimm-2400-mhz-ram-bellek-notebook-ram-pm-HBC00000VLUKQ
2200 MHz'de çalışırsa CL15 değerini elde ediyor sanırsam.Kusura bakmayın geç gördüm. CL17 demişsiniz ama attığım ilk görselde CAS latency kısmında 15 yazıyor, attığınız RAM'i alıp taksam sıkıntı olmaz mı? Bilmediğimden soruyorum. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
2200 MHz'de çalışırsa CL15 değerini elde ediyor sanırsam.
Sizde takılı olan RAM 2400 MHz CL17 değer ama şu an 2128 MHz ve CL15 değerinde çalışıyor. BIOS'ta XMP veya EXPO ayarı varsa açın.Uncore Frequency kısmında 2492.7MHz yazıyor, bu CL17'ye mi denk geliyor?
Sizde takılı olan RAM 2400 MHz CL17 değer ama şu an 2128 MHz ve CL15 değerinde çalışıyor. BIOS'ta XMP veya EXPO ayarı varsa açın.
Uncore Frequency başka bir şey diye biliyorum.
Hocam 2. görselde 1200MHz değerini verdiğinde CL17 olarak çalışıyor. Attığım RAM de sizin laptopunuzun içindekinin aynısı gibi geldi o yüzden paylaştım.
@Artoria Pendragon hocam da müsaitse bir baksın daha iyi bir önerisi olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.