Laptop için ek soğutucu

alfa74

Hectopat
Yer
Bartın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar arkadaşımın laptopu çok ısınıyor.Tozunu aldık fakat fanın gücü yetmiyor ve bir süre sonra kapanıyor.Resimdeki ürünü önerecegim fakat işe yarıyor mu diye bir danışmak istedim.
unnamed.jpg

Leptop alti sogutma tercih edin. Kafaniz rahat olsun. Bence

Marka ve modeli nedir makinanın, bir de işlemcisi ?

Genel olarak laptoplar alttan hava alıp yanlardan üfler, sanırım senin resmini eklediğin ürün üfleme yönünün aksine hava basıyor.
Eğer öyle ise bir işe yaramayacaktır. Aksi olsa dahi kapanan bir makinanın kapanmasını engelleyecek kadar başarılı olacağını düşünmüyorum.

Tozunu aldık derken dıştan müdahale ettiyseniz o bir işe yaramaz, en azından bahsettiğin durumdaki bir makinada.

Makinayı açıp, fanı, ızgaraları temizleyip, anakartın tozunu temizleyip, termal macunu kurumuş ya da dağılmışsa (işlemci üzerinde neredeyse hiç kalmamış, sağa sola yayılmışsa) iyi bir termal macun uygularsanız, normal şartlarda kapanma sorunu biter.

HWmonitor, realtemp ya da AIDA 64 ile sıcaklık değerlerini görebilirsiniz.

Açıp temizlendi macunu yenilendi fakat durum hala aynı.Alttan üflemeli soğutucu var yinede kapanıyor.100℃ de kapanıyor.İşlemci 2.nesil i5 ama modelini hatırlamıyorum.Markasıda Acer

Arkadaşlar arkadaşımın laptopu çok ısınıyor.Tozunu aldık fakat fanın gücü yetmiyor ve bir süre sonra kapanıyor.Resimdeki ürünü önerecegim fakat işe yarıyor mu diye bir danışmak istedim.Eki Görüntüle 42042

Ürünün benzerini kullandım. Cihaz hava basmıyor aksine vakum yaparak sıcak havayı dışarı atıyor. Ama Alttan üflemeli soğutucular kadar verim alamamıştım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı