Laptop için HDD vs SSD

vatan00

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI H510M PRO-E | i5 11400-F | 16 GB DDR4 3200 MHZ RAM | RTX 3060 Ti 8 GB
Benim bilgisayarımdaki harddisk 500gb fakat rpm'ini bilmiyorum.
Harddisk oyunlarda ne kadar fark ettirir harddisk yeni almak istiyorum ama ssd mi alsam diye düşünüyorum yardımcı olabilirmisiniz ?
Bide oyunlara girerken falan yavaş giriyor hızlandırırmı ?

Son düzenleme:
Benim bilgisayarımdaki harddisk 500GB fakat RPM'ini bilmiyorum.
Harddisk oyunlarda ne kadar fark ettirir? Yeni almak istiyorum ama SSD mi alsam diye düşünüyorum.
Bir de oyunlara girerken falan yavaş giriyor hızlandırır mı?

Bilgisayarın her şeyini değiştirir desem yeridir.
Oyuna giriş performansını ve işletim sistemi açılış hızını HDD'ye göre 2'ye katlar.
Bilgisayarınız adeta yeni alınmış gibi hızlanır ve kendine gelir.
Windows Update için sadece 5 dakika yeterli oluyor.

SSD, HDD'den daha hızlıdır. Açılma hızı, oyun yükleme hızları, en basitinden Chrome'a tıkladığınızda bile açılış hızını kesinlikle farkedersiniz. Ama SSD'ye geçerseniz oyunlarda aldığınız FPS değerinde bir değişme olmaz. Ayrıca SSD içinde hareketli parçalar olmadığından HDD'ye göre taşıma gibi işlemlerde daha sağlamdır. Ben kesinlikle SSD alırdım. Kaliteli olarak Samsung SSD'lere bakmanızı öneririm.

Kesinlikle SSD öneririm bilgisayarın ilk açılış hızında, veri transfer işlemlerinde ve oyundaki ara yüklemelerde çok daha performanslı oluyor. FPS olarak hiçbir fark sağlamasa da işletim sistemi ve sistem akışına büyük katkı sağlar.

SSD, HDD'den daha hızlıdır. Açılma hızı, oyun yükleme hızları, en basitinden Chrome'a tıkladığınızda bile açılış hızını kesinlikle farkedersiniz. Ama SSD'ye geçerseniz oyunlarda aldığınız FPS değerinde bir değişme olmaz. Ayrıca SSD içinde hareketli parçalar olmadığından HDD'ye göre taşıma gibi işlemlerde daha sağlamdır. Ben kesinlikle SSD alırdım. Kaliteli olarak Samsung SSD'lere bakmanızı öneririm.

yani bana önerebileceğiniz 240 gb 120 gb fark etmez ama üstüne çıkamam bir ssd varmı ?
Sistemini inanılmaz hızlandırır ama oyunlarda daha akıcı oynamanı sağlamaz sadece daha hızlı yüklenir.

aslında bilgisayarım hızlı açılıyor fakat oyunlar geç yükleniyor bilgisayarım 10 sn gibi bi kısa sürede açılıyor herşey kendine geliyor
Bilgisayarın her şeyini değiştirir desem yeridir.
Oyuna giriş performansını ve işletim sistemi açılış hızını HDD'ye göre 2'ye katlar.
Bilgisayarınız adeta yeni alınmış gibi hızlanır ve kendine gelir.
Windows Update için sadece 5 dakika yeterli oluyor.
Şuanda benim harddiskim buymuş internetten buldum ayarlardan bakıp 16mb önbelleği var 128mb ön bellekli olanı alsam hızlanırmı onu biliyormusun?

Son düzenleme:
yani bana önerebileceğiniz 240 gb 120 gb fark etmez ama üstüne çıkamam bir ssd varmı ?

aslında bilgisayarım hızlı açılıyor fakat oyunlar geç yükleniyor bilgisayarım 10 sn gibi bi kısa sürede açılıyor herşey kendine geliyor

Şuanda benim harddiskim buymuş internetten buldum ayarlardan bakıp 16mb önbelleği var 128mb ön bellekli olanı alsam hızlanırmı onu biliyormusun?
Önbelleğinin fazla olup olmaması çok aşırı bir fark yaratmaz.
240 veya 256 GB'lık SSD alarak bu işi çözersiniz. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı