Laptop için ısı testi nasıl yapılır?

fallen spartan

Picopat
Daha fazla  
Önerdiğiniz uygulama veya laptopun kendisinde yüklü olan bir program var mı? Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için Cinebench R23 testi başlatın HWiNFO ile sıcaklıkları kontrol edin. Ekran kartı için FurMark. Genel stres testi için AİDA64.
teşekkürler hocam yarın test sonuçlarını paylaşacağım

İşlemci için Cinebench R23 testi başlatın HWiNFO ile sıcaklıkları kontrol edin. Ekran kartı için FurMark. Genel stres testi için AİDA64.
hocam selamlar , tüm işlemleri yaptım tek tek koyuyorum aşağıya.

Furmark testleri cihaz fişe takılı değilken 50-60 derece arası seyir etti , fişe takıldığı sırada 80-85 arası gidip geldi. Furmark'ı çalıştırdığım ayarları da koydum. Testi 13 dakika civarı yaptım biraz korktum açıkçası zarar gelebilir bilgisayara diye.

İlk iki Hwinfo değerleri bilgisayar boştaykenki değerler. Diğer iki resimde Furmark testinin hemen sonrası değerler.

Cinebench 23 değerleri de en son sırada.

Aida64 testleri iki farklı test olarak yaptım: Donanım ile ilgili ve Yalnız sistem özeti. İkisini de bırakıyorum. Report.txt olan Yalnız sistem özetine ait. Report12, donanım ile ilgili olan özete ait.

Bu değerlere göre nacizane yorum yapabilir misiniz? Bilgisayarımda bir sorun var mı veya tavsiye edebileceğiniz yapabileceğim iyileştirmeler varsa seve seve yaparım. Şimdiden okuyan ve zaman ayıran herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (244).png
    Ekran Görüntüsü (244).png
    2,6 MB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (235).png
    Ekran Görüntüsü (235).png
    2,7 MB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Görsel 2025-02-10 saat 18.42.37_20fde6b3.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-10 saat 18.42.37_20fde6b3.jpg
    154,4 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (241).png
    Ekran Görüntüsü (241).png
    230,7 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran Görüntüsü (242).png
    Ekran Görüntüsü (242).png
    223,6 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran Görüntüsü (247).png
    Ekran Görüntüsü (247).png
    234,3 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran Görüntüsü (248).png
    Ekran Görüntüsü (248).png
    221,5 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran Görüntüsü (243).png
    Ekran Görüntüsü (243).png
    1,5 MB · Görüntüleme: 33
  • Report.txt
    65,2 KB · Görüntüleme: 22
  • Report 12.txt
    825 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
teşekkürler hocam yarın test sonuçlarını paylaşacağım

hocam selamlar , tüm işlemleri yaptım tek tek koyuyorum aşağıya.

Furmark testleri cihaz fişe takılı değilken 50-60 derece arası seyir etti , fişe takıldığı sırada 80-85 arası gidip geldi. Furmark'ı çalıştırdığım ayarları da koydum. Testi 13 dakika civarı yaptım biraz korktum açıkçası zarar gelebilir bilgisayara diye.

İlk iki Hwinfo değerleri bilgisayar boştaykenki değerler. Diğer iki resimde Furmark testinin hemen sonrası değerler.

Cinebench 23 değerleri de en son sırada.

Aida64 testleri iki farklı test olarak yaptım: Donanım ile ilgili ve Yalnız sistem özeti. İkisini de bırakıyorum. Report.txt olan Yalnız sistem özetine ait. Report12, donanım ile ilgili olan özete ait.

Bu değerlere göre nacizane yorum yapabilir misiniz? Bilgisayarımda bir sorun var mı veya tavsiye edebileceğiniz yapabileceğim iyileştirmeler varsa seve seve yaparım. Şimdiden okuyan ve zaman ayıran herkese teşekkürler.
Sonuçlar kötü. İşlemci throttle yapıyor. Yani cihaz ısınıyor. Cihaz modeli nedir? En son ne zaman bakım yapıldı?

Sonuçlar kötü. İşlemci throttle yapıyor. Yani cihaz ısınıyor. Cihaz modeli nedir? En son ne zaman bakım yapıldı?
Casper excalibur g870 laptop. Bilgisayarı alalı bir sene oldu , 5 ay önce genel bakım ve temizlik için servise götürdüm ama temizledikleri konusunda şüphem var çünkü bilgisayarı verdikten yarım saat sonra hazır gelip alın diye mesaj attılar. Onun dışında bakım yapılmadı. Ne önerirsiniz?

Casper excalibur g870 laptop. Bilgisayarı alalı bir sene oldu , 5 ay önce genel bakım ve temizlik için servise götürdüm ama temizledikleri konusunda şüphem var çünkü bilgisayarı verdikten yarım saat sonra hazır gelip alın diye mesaj attılar. Onun dışında bakım yapılmadı. Ne önerirsiniz?
yakın zamanda bakıma götürmek istiyorum ama elemanlara da güvenemiyorum. Servisi arayıp hangi macunu kullanıyorsunuz diye sorduğumda söyleyemiyoruz gibi bir cevap veriyorlar :D Tahminen dandik birşey kullanıyorlar firma zarara girmesin diye. Bu testler sonucunda bir termal macun almak istiyorum, testleri yapma amacımda buydu zaten.

yakın zamanda bakıma götürmek istiyorum ama elemanlara da güvenemiyorum. Servisi arayıp hangi macunu kullanıyorsunuz diye sorduğumda söyleyemiyoruz gibi bir cevap veriyorlar :D Tahminen dandik birşey kullanıyorlar firma zarara girmesin diye. Bu testler sonucunda bir termal macun almak istiyorum, testleri yapma amacımda buydu zaten.
hocam sizce ayrı bir konu açayım mı daha çok kişinin görmesi için zira bu konu ısı testi nasıl yapılır ile alakalı. Daha çok kişinin görmesi daha iyi olur bence.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı