Bunu nereden okudunuz bilemem ama ikisi de güvenilir ve açık kaynaklılar. Sizlere nelerin kapatıldığını söylüyorlar ve kurulum için yine açık kaynaklı olan AME Wizard kullanılıyor.
@qbgt birbirinden bağımsız bilgisayarlarda test yapıp aldığım sonuçlardan bazılarını yazayım hocam.
Sistem kurulduktan sonra sistem boot edilmiyordu.
Sürücü kurulumunda eksik parametreler yüzünden ya donanım okunmuyordu ya da işlem ortasında cihaz mavi ekrana düşüyordu.
Boot edilirken ekranda bazen çubuklar çıkıp asimetrik görüntüler oluşuyordu.
Takdir ettiğim tek bir şeyi vardı oda aoemi Partition uygulamasını beraberinde getiriyor oluşuydu lakin uzun bir süredir kendi hazırladığım sistemi kullandığımdan ona da ihtiyaç kalmadı.
Merhaba arkadaşlar. Benim bir laptopum var ve bu laptopu ana bilgisayarımın yanında yan monitör olarak kullanmak istiyorum. Laptopu sadece spacedesk açmak için kullanacağım ama Windows 10 aşırı yavaş açılıyor biraz yavaş.
Diğer konulardaki öneriler:
NTLite.
antiX Linux.
Linux Mint.
Q4OS.
Xubuntu.
Ubuntu Mate.
ReviOS'ü AtlasOS bu ikisinin güvenilir olmadığı söylendi.
Xfce.
Sürücü kurulumunda eksik parametreler yüzünden ya donanım okunmuyordu ya da işlem ortasında cihaz mavi ekrana düşüyordu.
Boot edilirken ekranda bazen çubuklar çıkıp asimetrik görüntüler oluşuyordu.
Takdir ettiğim tek bir şeyi vardı oda aoemi Partition uygulamasını beraberinde getiriyor oluşuydu lakin uzun bir süredir kendi hazırladığım sistemi kullandığımdan ona da ihtiyaç kalmadı.
Daha düşük donanımlı laptopta Windows 10 2016 LTSB kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok. Tavsiye ederim. Sadece Microsoft Store kullanamazsınız. Onun harici eksiği de yok.
Endavaour OS diyorum hocam her Linux'ta zaten terminal ile uğraşmak gerek Endavaour OS GUI ile kuruluyor komut yazmana gerek yok Arch tabanlı olabilir ama Arch kurar gibi kurmuyorsunuz.
Tekrardan konuya çağırıyorum kusura bakmayıın bu dördünden birini kullanmayı düşünüyorum yardımcı olur musunuz
Windows 10 2021 LTSC
Ghost Spectre, AtlasOS ile ReviOS'un farkını bilmiyorum ama sanırım bu üçünden tercih yapacağım
Tekrardan konuya çağırıyorum kusura bakmayıın bu dördünden birini kullanmayı düşünüyorum yardımcı olur musunuz
Windows 10 2021 LTSC
Ghost Spectre, AtlasOS ile ReviOS'un farkını bilmiyorum ama sanırım bu üçünden tercih yapacağım