Laptop için powerbank var mı?

JenLedger

Kilopat
Katılım
7 Aralık 2013
Mesajlar
1.896
Makaleler
1
Çözümler
14
Yer
C:/Program Files/Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Satış Yöneticisi
Arkadaşlar bir laptop aldım 2009 model biraz eski, ekranı 17.3" ve güç tüketimi çok fazla. Sıfır batarya aldım bugün 1 saat falan gidiyor. İnternette araştırdım bir sorun mu var diye, herkes 1 saat gideceğini söylemiş zaten bilgisayarın güç tüketimi çok fazla diye. 2 saat kullanmak istiyorum bilgisayarı yani daha doğrusu film falan izlemek istiyorum bataryadayken. Nasıl bir çözüm bulabilirim? Powerbank falan var mı laptoplar için? Veya ikinci bir batarya alıp onu da %100 şarj edip sürekli onları mı kullanayım değiştirerek?
 
Type-C'den şarj olabilen bilgisayarların bazıları powerbank ile şarj olabiliyor. Mesela "MacBook" modelleri, fakat tabii ki her powerbank uyumlu değil. Ben de imzamdaki laptop için bir powerbank almıştım.

370 TL para verdim, Xiaomi 20000 mAh 3 Pro Type-C modelini aldım fakat ürün geldiğinde laptopu şarj etmedi, çünkü laptopun şarj olma voltajını desteklemiyormuş maalesef. Fakat bu bahsettiğim powerbank MacBook ve diğer birçok laptopu şarj ediyor. Benim şanssızlığıma oldu. Ürünü iade etmedim, telefonda kullanıyorum. İleride MacBook alırsam o zaman kullanırım artık.

Bu bahsettiğim powerbank dışında birkaç model daha var ama en mantıklısı bu gibi. Almadan önce dikkat edin, piyasada çok fazla çakması var ve voltajları kontrol edin. Benim gibi hüsrana uğramayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın Type-C üzerinden şarj olabiliyorsa kullanabilirsin. Artık günümüzde Type-C çıkışından 100W ve 65W güç çıkışı sağlayan powerbankler mevcut. Bu tarz ürünlerler ile Type-C üzerinden şarj olabilen laptopunu şarj edebilirsin. Örneğin MacBook. Ancak senin durumunda böyle bir şey mümkün değil maalesef.
 

Geri
Yukarı