Beyler meraba, benim "ASUS K53SD" model laptopun altına kendim bir sıvı soğutma yapmak istiyorum. Laptopta işlemcinin soğutma bloğunu kaldırıp yerine kendi sistemimi koyacam. Ama sıvı soğutmanın sıvısı eksik. Sıvı olarak ne kullanmalıyım ?
Evet, altındaki kapağı söküp, gereksiz ve işe yaramayan soğutma bloğunu kaldırıp yerine kendi sıvı soğutma sistemimi kurmak istiyorum, bunun için sıvı soğutmanın sıvısının ne olduğunu bilmem gerekiyor, konu açma sebebim de bu, sıvı soğutmanın sıvısının ne olacağı.
Her ikisine de tek kaynaktan gelen toplam 4 hortum ayarladım zaten, bekırdan da sıcaklık transferi yapacağım bir başlık kaynakladım. Asıl sorun şu; bunun sıvısısı ne ?
Pc yenimi yada eskiyse hiç termal macunu ve soğutucu temizlemişmiydiniz. Eğer yapmadıysanız termal macunu temizleyip yerine yenisini sürüp soğutucu ızgarasını temizlemenizi öneririm o ısılar gerçekten yüksek.
Her ikisine de tek kaynaktan gelen toplam 4 hortum ayarladım zaten, bekırdan da sıcaklık transferi yapacağım bir başlık kaynakladım. Asıl sorun şu; bunun sıvısısı ne ?
Pc yenimi yada eskiyse hiç termal macunu ve soğutucu temizlemişmiydiniz.Eğer yapmadıysanız termal macunu temizleyip yerine yenisini sürüp soğutucu ızgarasını temizlemenizi öneririm o ısılar gerçekten yüksek.
Laptopu, temizlemeye gönderdim, orada macunu da sürmüşler, ama artık ben elimin altında bir fırınla çalışmaktan bıktım, bana bir sıvı gerek, sıvı soğutma için, sıcaklık transferine uygun.