Laptop için termal macun tavsiyesi

Ergin_899

Kilopat
Victus laptopumu alalı 2 yıl oldu, 2 kere söküp blokları temizledim ama termal macun yenilemedim, oyunlarda işlemciyi sürekli 95 derecelerde zorluyorum aldığımdan beri, artık yenileme varkti geldi diye düşünüyorum, oyunlarda işlemci 90 ekran kartı 67 derecelerde geziyor genel olarak, aşırı ısınma gibi bir problemim yok, zaten inelemelerinde de işlemci 90 dereceye çıkıyor.

Üzerindeki iki sene olmasına rağmen hala iş yapıyor bunun gibi kaliteli ve uzun süre çalışacak bir termal macuna ihtiyacım var, bir de laptopu sürekli hareket ettiriyorum, genelde masada kullansam da masada 1 gün bile sabit durmuyor, sürekli çantada, pumpout gibi bir şey de yaşamak istemem doğrusu, bütçe çok abartmadan sıkıntı değil, sonuçta uzun yıllar yetecek kadar almış olacağım, şimdiden teşekkürler.

Victus laptopumu alalı 2 yıl oldu, 2 kere söküp blokları temizledim ama termal macun yenilemedim, oyunlarda işlemciyi sürekli 95 derecelerde zorluyorum aldığımdan beri, artık yenileme varkti geldi diye düşünüyorum, oyunlarda işlemci 90 ekran kartı 67 derecelerde geziyor genel olarak, aşırı ısınma gibi bir problemim yok, zaten inelemelerinde de işlemci 90 dereceye çıkıyor.

Üzerindeki iki sene olmasına rağmen hala iş yapıyor bunun gibi kaliteli ve uzun süre çalışacak bir termal macuna ihtiyacım var, bir de laptopu sürekli hareket ettiriyorum, genelde masada kullansam da masada 1 gün bile sabit durmuyor, sürekli çantada, pumpout gibi bir şey de yaşamak istemem doğrusu, bütçe çok abartmadan sıkıntı değil, sonuçta uzun yıllar yetecek kadar almış olacağım, şimdiden teşekkürler.

MX-6 alabilirsin.

termal macun uygulamayı çoğu kullanıcı bilmiyor. işlemciye termal pad o-l-m-a-z.
macunu kredi kartının yarısı kalınlıkta sürmek en idealidir. fazlası battaniye etkisi yapar -pump-out (taşma) yapar. azı da iş görmez. o nedenle işlemci yüzey sınırlarının sonuna kadar getirilmemeli-1-2 mm berisinden kestirilmelidir. zaten blok üstüne kapanınca o fark kapanır.
bu hassasiyeti yapamam diyen için kryosheet adlı ürün var. biri thermal grizzly de diğeri deniport firmasında. işlemci kadar kesip -işlemci üzerine pozisyonlandırıp bloğu kapat-bitti gitti. değeri az bilinen mucize bir ürün. termal macunların hemen hemen hepsi iş görür ancak performansını ne kadar uzun süre göstereceği esas konu. mx serisi uzun etkili değil. kullan at ürün. bir karşılaştırma videosu var. faydalı... buyrun :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1747371664925.png

Termal macunlar laptoplarda hızlıca pump-out yapabiliyor. Thermalright Heilos veya PTM7950 gibi termal pedleri kullanmanızı öneririm.
termal pad kullanmak konusunda emin olamadım, pump out olmaması gerekir, sonuçta fabrikasyon olanda öyle bir sıkıntı yaşamadım.

Termal macun uygulamayı çoğu kullanıcı bilmiyor. İşlemciye termal pad o-l-M-A-Z.
Macunu kredi kartının yarısı kalınlıkta sürmek en idealidir. Fazlası battaniye etkisi yapar -pump-out (taşma) yapar. Azı da iş görmez. O nedenle işlemci yüzey sınırlarının sonuna kadar getirilmemeli-1-2 mm berisinden kestirilmelidir. Zaten blok üstüne kapanınca o fark kapanır.
Bu hassasiyeti yapamam diyen için kryosheet adlı ürün var. Biri Thermal Grizzly de diğeri deniport firmasında. İşlemci kadar kesip -işlemci üzerine pozisyonlandırıp bloğu kapat-bitti gitti. Değeri az bilinen mucize bir ürün. Termal macunların hemen hemen hepsi iş görür ancak performansını ne kadar uzun süre göstereceği esas konu. MX serisi uzun etkili değil. Kullan at ürün. Bir karşılaştırma videosu var. Faydalı... Buyurun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 2491717

Terşekkürler hocam bakacağım, yılda bir büyük ihtimalle yenilerim, zaten fanları temizlemek için söküyorum barı termal macunu da yenilerim.

Bunların performansını bir araştırayım, pad konusunda emin olamadım.

termal pad kullanmak konusunda emin olamadım, pump out olmaması gerekir, sonuçta fabrikasyon olanda öyle bir sıkıntı yaşamadım.

Terşekkürler hocam bakacağım, yılda bir büyük ihtimalle yenilerim, zaten fanları temizlemek için söküyorum barı termal macunu da yenilerim.

Bunların performansını bir araştırayım, pad konusunda emin olamadım.

Pad değil bu, ısınınca form değiştiriyor katı termal macun diyebiliriz. Uygulamadan önce biraz dolapta bekletmek gerekiyor zaten. Bunlar pump out olmaz ayrıca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı