Çözüldü Laptop ilk kurulum "EFI SHELL VERSION 2.70" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fulcnher

Hectopat
Merhabalar,
Yeni kaydoldum yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.
Hepsiburada adlı siteden ACER NİTRO 5 AN515-43-R2U4 model laptop satın aldım, Sitede LİNUX olarak gelecek deniyordu. Laptopu açınca şöyle bir ekranla karşılaştım;

"exit" yazınca bu sayfa geliyor;

Pek anlamadığım için daha fazla kurcalamadım.
Cihazı WINDOWS olarak kullanıcam fakat 2. bir bilgisayara ulaşma şansım olmadığından USB belleğe WINDOWS yazdırma işini gelen LINUX sistemden yapacaktım.
Sonuç olarak cihazda linux yüklü mü? Bu haliyle açabilir miyiz? Kurulum şart böyle açılmaz derseniz; android akıllı telefonda rufus türevi programlar varmış, işe yararlar mı?
Yardımlarınızı bekliyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın içerisinde ön-yüklü gelen bir işletim sistemi yok. Bu sebeple UEFI BIOS'un kendi kabuk arabirimi ekrana geliyor. Android üzerindeki yazılımlar işinizi görür.

Önce cihaza taktığınız USB belleği FAT olarak biçimlendirin. Ardından ISO dosyasının içeriğini olduğu gibi USB belleğin içine kopyalayın. Bilgisayardan USB belleği seçtiğiniz UEFI olarak boot edecektir.

Kod:
fs0:
cd efi
cd boot
bootx64

Sırasıyla bu kodları girin. Eğer linux kurulu ise çalışmalı.

Bir ihtimal de BIOS'a girip Boot tercihinizi "Legacy" olarak değiştirebilirsiniz.
UEFI Shell'de GPT olarak biçimlendirildiği yazıyor iki bölüntünün. Ama sorun şu, eğer Linux olarak ön-yüklenmiş gelseydi GPT değil Ext4 veya dağıtımın kullandığı sürüm yüklü gelirdi. Windows'un ön-yükleme kimliğini algılamadığı için direk olarak UEFI Shell'e atmakta. Tahminim disk daha önceden fabrikada Windows için formatlanmış fakat içine yükleme yapılmamış.

Biçimlendirmek için önerdiğiniz bir program var mı Googleplay'deki yorumlar pek iç açıcı değil.(Direkt telefondan yapılabiliyorsa ben bulamadım.)
Olduğu gibi kopyalayın derken program vs olmadan indir flasha at mı diyorsunuz?
Değilse ISO 2 USB [NO ROOT] diye bir uygulama var yorumlar iyi duruyor, bunu kullansam olur mu?
Yapacağım işlem hakkında da bios'a gir şunu yap şeklinde detay verebilirseniz çok sevinirim.
Kod:
fs0:
cd efi
cd boot
bootx64

Sırasıyla bu kodları girin. Eğer linux kurulu ise çalışmalı.

Kurulu değilse sıkıntı olmaz aynı yere mi döner hocam başka bi sorunla uğraşmayalım? Bildiğim konular değil malesef.

Son düzenleme:
Yok sorun olmaz döner.

Biçimlendirmek için önerdiğiniz bir program var mı?
Çok fazla kullandığım bir uygulama yok biçimlendirmek için. Android'in Ayarlar > Depolama menüsü altında harici depolamayı formatlama ekranında FAT seçeneği vardı diye hatırlıyorum ama.

Olduğu gibi kopyalayın derken
ISO dosyasının içine görüntüle diyebileceğiniz yani ZIP destekleyen herhangi bir dosya yöneticisi ile içindekileri kopyalayıp, diskin içine FAT olarak formatladıktan sonra yapıştırabilirsiniz. Bunu demek istiyordum.

ISO 2 USB [NO ROOT] diye bir uygulama var.
Evet, yorumları iyi gözüküyor. Denemekten zarar gelmez bence.

Android pek kafama yatmadı, başka bir laptopta rufus ile usb belleğe windows iso. yazarak temiz kurulum ile hallettim. 64 gb "exFAT" formatlı usb ile yaptım işlemi, sorun çıkmadı. Dipnot olarak; boot tuşu f12 ve BİOS'ta MAİN yazan bölümden aktif etmeniz gerekiyor boot menüye erişebilmek için.
Secure boot'u kapatmak için önce SECURITY bölümünden "Set Supervisor Password" deyip şifre atamak gerekiyor, belirtmiş olayım.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…