Çözüldü Laptop ilk kurulum "EFI SHELL VERSION 2.70" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fulcnher

Hectopat
Merhabalar,
Yeni kaydoldum yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.
Hepsiburada adlı siteden ACER NİTRO 5 AN515-43-R2U4 model laptop satın aldım, Sitede LİNUX olarak gelecek deniyordu. Laptopu açınca şöyle bir ekranla karşılaştım;

"exit" yazınca bu sayfa geliyor;

Pek anlamadığım için daha fazla kurcalamadım.
Cihazı WINDOWS olarak kullanıcam fakat 2. bir bilgisayara ulaşma şansım olmadığından USB belleğe WINDOWS yazdırma işini gelen LINUX sistemden yapacaktım.
Sonuç olarak cihazda linux yüklü mü? Bu haliyle açabilir miyiz? Kurulum şart böyle açılmaz derseniz; android akıllı telefonda rufus türevi programlar varmış, işe yararlar mı?
Yardımlarınızı bekliyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Secure Boot kapatmak için BIOS'a erişim engellemesi gerektiğini ilk defa sizden duyuyorum. Genellikle Win8 veya Other OS şeklinde alternatif verilir ve o ayarın seçilmesiyle Secure Boot ya elle ayarlama menüsü kullanılabilir olur, yada anakart otomatik devre-dışı bırakır.

Birde, neden Secure Boot kapattığınızı da anlayamadım. Windows'u Secure Boot açıkken yüklemeniz gerekli.

Kurulum yapmadan önce BIOS'u incelerken Secure Boot'un disable edilemediği dikkatimi çekti, Linux sistemlerde sorun çıkarıyor diye duymuştum, nedir falan derken böyle bir çözümle karşılaştım sanıyorum bu marka, model vs. ile ilgiliymiş. Enteresan geldi belki birinin işine yarar diye yazmak istedim. Windows'u Secure Boot açıkken yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Secure Boot günümüzde yalnızca MacOS kurulumlarında sorun yaratmakta. Onun dışında diğer Linux dağıtımları Windows 10 çıkışından sonraki tarihlerde çıkmışlarsa Secure Boot ile beraber çalışabiliyorlar. Windows'u Secure Boot açıkken kurduysanız, problem yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…