Laptop Isınma Sorunu Nasıl Giderilir?

İzmir3553

Kilopat
Daha fazla  
Benim laptopum 3 yıllık maşallahı var ancak ısınınca FPS değerleri çok düşüyor. Ben bir soğutucu almayı planlıyorum ancak pek anlamıyorum, tek istediğim şey 10 derecelik düşüş olması. Eğer bildiğiniz kaliteli bir soğutucu varsa önerebilir misiniz?

Şöyle bir yazı gördüm:
"Hiçbir soğutucu laptopun içindeki fanlar kadar etkili olamaz. Çünkü fanlar direkt GPU ve CPU'ya soğuk havayı gönderiyor. Laptopu alalı 2 yıldan fazla olmuşsa, size laptopu açıp fanları temizleyip, GPU ve CPU'nun termal macununu yenilemenizi öneririm. Bunu yaparken dikkatli olmalısınız tabii devrelere zarar vermeden. (Bu arada kapağını kapatmadan fanların gerekli randımanda çalışıp, çalışmadığını kontrol etmenizi öneririm.) Eğer hiçbir fikriniz yoksa Youtube'a marka model thermal paste clean yazıp aramanızı oradaki videoya göre söküp montajlamanızı öneririm. Eğer onu da yapamam kendime güvenmiyorum bozarım diyorsanız, bir bilgisayarcıya yaptırın. Tabii ki genelde düşük kalitede termal macun kullanıyorlar. 5 TL civarı. Zalman ZM-SGT1 adlı termal macun işinizi görür. Fiyatı 30 TL civarı. Teşekkürler, iyi günler."
İşe yarar mı? Yararsa nerede yaptırabilirim? Vatan'da yaparlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan'da yapmazlar. Siz yapabilirsiniz. Ya da bir bilgisayarcı yapabilir ki onlar çok dandik iş yapar genelde. Ama daha kaliteli bir termal macun almanızı öneririm. Noctua NT-H1 önerimdir.

3 yılda inşallah kalıcı hasar görmemiştir. Anlattıklarıza göre de görmemiş diye tahmin ediyorum. Termal macun önemli ve basit bir olay youtube'a yazarsanız Türkçe video da çok. Arkadaşın tavsiye ettiği macun da iyidir ama çok bilindik birşey değil herhalde. Bulunabilirlik açısından Xigmatek Xi-3 HDT de alabilirsiniz. Isı iletim oranı 9.1. En fazla 11 duydum.
Dikkatli olun ama kendinize de biraz güvenin bu konuda. Ben o videoları izleyince macun değişimi için laptopu ilk kez açmıştım. Macunu çok çok ince zar gibi sürmeyin onu diyen lafı konuşmayı bilmiyo. İnce sürmeyi abartmayın laptoplarda soğutucu blok masaüstü PC gibi baskı yapmaz çok az boşluğu vardır. Abartma ince sür ama çok sürünce de ta devrelerin üzerine gelmesin birşey olmaz bakır blokta toplanır olmadı çipin kenarına iner.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı