Laptop ısınması nasıl engellenir?

Multifrex

Femtopat
Daha fazla  
Sevgili Technopat ailesi öncelikle herkese iyi günler.
18 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum. Sınavdan sonra kendime laptop almayı düşünüyorum. (Lütfen ve lütfen masaüstü topla demeyin, çünkü laptop işime daha çok yarayacak.) Bir arkadaşın laptop o kadar ısınmış ki etrafındaki plastikler erimiş o kadar yanii. Bu laptopların aşırı ısınmasını engellemek için bir alet vb. bir şey var mı parası neyse verip alalım uzun süre götürsün. Donanım konusunda sıfırım, bilgilendirirseniz sevinirim.

- Düz bir zeminde kullanmak.
- Laptopu yükseltmek, altına bir şeyler koymak. (Fan çıkışlarını kapatmayacak şekilde)
- Termal macunu düzenli yenilemek.
- Bilgisayar toz temizliğini düzenli yapmak. (İç ve dış)

Normal bir kullanıcı için yeterli olacaktır. Yeterli gelmeyen durumlar için, mesela aşırı kaynak kullanan bir oyun veya işlemler yapan kişiler için laptop stand soğutucular var, onlar kullanılabilir; ancak yukarıda saydıklarımdan daha etkili olmayacaktır.

Her laptop arkadaşınızdaki kadar olmuyor. Onun cihazı belli ki soğutması sorunlu bir cihaz. Alabileceğin en iyi soğutma performansı için cihazı pis, tozlu yerde kullanma. Fanın hava aldığı yerler açıkta olsun, 1 ya da 2 senede bir bakımını yap(tır). Başka da yapableceğin pek bir şey yok. Gerisi yazılımsal alana kayıyor (bu kısma cihazın soğutması cidden sorunluysa geçersin, şimdilik anlatmıyorum). Alacağın laptopu buraya danışabilirsin. Bir sorunu varsa çıkar ortaya zaten.

Termal macun en fazla yılda bir değiştirilmeli. Önerilen zaman ise 6 ayda bir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…