Laptop Isısını Düşürmek İçin...

FDzeus

Hectopat
Yer
Aydın
Öncelikle merhabalar,

ASUS K55V serisi laptopumun ısı değerleri normal ancak dış tarafı biraz ısınıyor ve yazı yazarken biraz rahatsız oluyorum, çok fazla rahatsızlık veren bir durum yok ama ben yine de rahatsız oluyorum... Acaba bu laptopun altına yerleştirilen ve USB ile bağlantılı fanlardan alsam, çok fazla bir şey farkeder mi ya da beni bu durumdan kurtarır mı? Kurtaracaksa da bana fan önerilerinizi yazar mısınız? 45-50 TL arası bir şey olursa çok daha iyi olur.

Şimdiden teşekkürler...

Tahminen sol elinize ısı geliyor. İşlemci ve ekran kartı ısıları neden oluyor buna. Çoğunlukla işlemci tabi.

AIDA64 Extreme Edition ile işlemci ve ekran kartının sıcaklık değerlerini iletiniz. ( Boşta ve yük altında )
Eğer yazı yazarken seni rahatsız ediyor ise oldukça ısınıyor demektir.

Zaten yaz sıcaklarında sıradan leptoplar çok ısınır. Birde dizinize koyup hava almasını engelliyorsunuz :D

Altına 1 adet soğutucu almanız soğumasına elbette yardımcı olacaktır. Soğuk bir hava kaynağı yaratılmış oluyor sonuçta.
İşlemci sıcaklıklarınızı iletin, gerekirse termal macununu değiştirir ve tozlardan arındırırsınız.

Laptopu alalı 2 ay oldu ve çok tozlu ortamda kaldığını zannetmiyorum, zira ev gereğinden fazla temiz.

Buyrun bu da AIDA 64 dereceler:
pbcbs.png

Hava alma konusuna değinecek olursak, laptopun arka tarafının ortasına Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü kitabını koyuyorum ve genelde masamda duruyor...

Güç modunda çalışırken ısı çok az olsa da düştü AIDA'da fakat ısınma halen daha devam etti, o yüzden bu işe yaramadı.
Kasa fanımdan 12 cm'lik Akasa söktüm ve uçlarını yarın USB'ye döndürmesi için burdaki bilgisayarcı abiye vereceğim. Olursa veya olmazsa haber veririm.
İsmini veya markasını verdiğiniz (Thermaltake Maasive24) ürünü nette bulamadım. Benim için bulabilirseniz sevinirim.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı