R5 5600H'ın sıcaklığını düşürmek için öneriler

Evet hocam Steam PUBG ve anakartımın markasını bilmiyorum araştırıp bakarım. PUBG'da 70 FPS falan alıyorum.

Hocam kusura bakmayın ama sabahtan beri söylüyorum dikkatlice okuyun önceki mesajları.

Dediğiniz ayarla ETS 2'de 82 derece alıyorken 70 dereceye düştü ve FPS kaybı olmadı hiç. Tek bir ekranda beklettim 92 FPS alıyordum hala 92 FPS alıyorum fakat derece 72'ye, 71'e düştü.
Başka bi ayarla oynamanıza gerek yok hocam keyfini çıkarın.

Başka bi ayarla oynamanıza gerek yok hocam keyfini çıkarın.
Tamamdır teşekkürler.

Hocam voltaj düşürmeyi falan gördüm, birazcık da denedim. 75 dereceyi hiç ellemeden geçmiyor. Voltajı ellemedim 70 derecelerde. Kullanımı 9-10V arası değişiyor. 6-7'ye çekmek istedim ama işlemci frekansı çok düşüyor. Zaten Base Clock'da çalışıyor bir de V düşürürsem 1.3 GHz falan oluyor böylelikle FPS yüzde 10 falan düşüyor. 3-4 Derece için değmez bence. Ryzen Controller ve AATU kullanıyorum. @Pweck @emre demirkaynak

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler.

Hocam voltaj düşürmeyi falan gördüm, birazcık da denedim. 75 dereceyi hiç ellemeden geçmiyor. Voltajı ellemedim 70 derecelerde. Kullanımı 9-10V arası değişiyor. 6-7'ye çekmek istedim ama işlemci frekansı çok düşüyor. Zaten Base Clock'da çalışıyor bir de V düşürürsem 1.3 GHz falan oluyor böylelikle FPS yüzde 10 falan düşüyor. 3-4 Derece için değmez bence. Ryzen Controller ve AATU kullanıyorum. @Pweck @emre demirkaynak
Şöyle söyleyeyim kardeşim 80 derece kadar çıksa dahi idealdir. Bazıları fazla der ama aslında değil. Parça ömrünü kısalttığı doğrudur ama zaten o leptobu sen ömür boyu kullanmayacan oyuncuysan mecburen bir süreden sonra değişmek zorunda kalıyorsun çünkü oyuna durmadan güncelleme gelir yeni oyunlar çıkar vb.10 sene aynı sistemi kullanan oyuncu görmedim ben. O yüzden hiç daha oynama benim masaüstü geçiyor PUBG de 75 dereceyi. PUBG gibi bir oyunda bir dizüstü işlemcisi 75 üzeri çıkmıyorsa öp başına koy derim.

Şöyle söyleyeyim kardeşim 80 derece kadar çıksa dahi idealdir. Bazıları fazla der ama aslında değil. Parça ömrünü kısalttığı doğrudur ama zaten o laptopu sen ömür boyu kullanmayacan oyuncuysan mecburen bir süreden sonra değişmek zorunda kalıyorsun çünkü oyuna durmadan güncelleme gelir yeni oyunlar çıkar vb. 10 sene aynı sistemi kullanan oyuncu görmedim ben. O yüzden hiç daha oynama benim masaüstü geçiyor PUBG de 75 dereceyi. PUBG gibi bir oyunda bir dizüstü işlemcisi 75 üzeri çıkmıyorsa öp başına koy derim.

Bencede haklısın ellemeye gerek yok, yeterli bence de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı